MEB: Bursluluk sınavı başvurularında son tarih 16 Haziran

MEB: Bursluluk sınavı başvurularında son tarih 16 Haziran

MEB: Bursluluk sınavı başvurularında son tarih 16 Haziran

Millî Eğitim Bakanlığı'nca 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavı için başvurular başladı.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, www.meb.gov.tr adresinden yayımlandı.

Buna göre kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılan kontenjanın 30 bin burs kapasitesi de deprem bölgesine ayrılacağı duyurulurken, 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek sınavın başvuruları, 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında alınacağı bildirildi.

Sınava, söz konusu kılavuzda belirtilen koşulları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları başvuru yapabilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 2022-2023 öğretim yılında birinci dönemde uygulanan öğretim programları esas alınarak düzenlenecek.

Sınavda ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmazken sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da 'Resimlerden Resim Beğen'diler

Ümit Özdağ'ın iddianamesi tutukluluğunun 78. gününde hazırlandı

Darüşşafaka sınavı bu yıl 25 Mayıs'ta yapılacak

Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi'ne Silivri'den mesaj

Ege Bölgesi yatırımcıların yeni gözdesi... Arsa fiyatları yükselişte

Müze ve ören yerlerinde 9 günde 1 milyonu aştık! Efes ve Göbeklitepe zirvede!

Sosyal Etki Zirvesi 2025'e geri sayım başladı

İklim Kanunu teklifine vekillerden eleştiri!

İstanbul Şişli’deki çift cinayette 'gereği yapıldı'! Şüpheliler yakalandı

İlk çeyrekte 45 milyon 'hava'dan seyahat etti!

Mudanya Belediye Başkanı'ndan Mahir Polat'a alkışlı destek

Başkan Ovalıoğlu kadın ve gençlik zirvesinde konuştu

İETT'den iki yeni garaj yatırımı

Mudanya'da gençlerden tutuklu öğrencilere 'balonlu' destek

Soğuk ve yağışlı hava hakim olacak