MEB 750 Müfettiş Yardımcısı alacak

MEB 750 Müfettiş Yardımcısı alacak

MEB 750 Müfettiş Yardımcısı alacak

Millî Eğitim Bakanlığınca okullarda kalite güvence sisteminin aktif hâle getirilmesi için kurulan yeni teftiş sistemi kapsamında tüm illerde eğitim müfettişleri başkanlıkları kuruldu. Bu doğrultuda illerin eğitim müfettişi ihtiyacını karşılamak üzere sınavla 750 eğitim müfettiş yardımcısı alınacak.

ANKARA (İGFA) - Tüm eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek ve il milli eğitim müdürlüklerindeki eğitim müfettişleri başkanlıklarında istihdam edilmek üzere 750 'Eğitim Müfettiş Yardımcısı' alımına yönelik sınav sürecini düzenleyen duyuru, bugün Resmî Gazete'de yayımlandı.

Eğitim müfettiş yardımcılığı sınavının 16-27 Mayıs tarihleri arasında MEBBİS üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

750 eğitim müfettiş yardımcısının tamamı; halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan,  35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticilerden alınacak.

SINAV İKİ AŞAMADAN OLUŞACAK

Eğitim müfettiş yardımcılığı sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği doğrultusunda yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak.

Yazılı sınav çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak. Yazılı Sınav Ankara'da, 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00'da tek oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Sözlü sınava girmeye hak kazananlar ile sınav yeri ve tarihi http://www.meb.gov.tr internet adresinde 10 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilecek. Sözlü sınav ise Ankara'da, 15-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması sınav puanını (atamaya esas puanı) oluşturacak. Atanmaya hak kazananlar 17 Ekim 2022 tarihinde ilan edilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: meb 750 müfettiş yardımcısı alacak

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Sinemada bugün: 6 yeni film vizyonda!

Okullar sağlık merkezine dönüşüyor! Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek bilinci artıracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin haysiyet davasıdır

İstanbul'da Kent Lokantaları'nda 18. şube Eyüpsultan'a

İstanbul Beylikdüzü 23 Nisan'a hazırlanıyor

İkinci elde talep patlaması! Son iki haftada yüzde 30 artış

Evde bakım hizmetleri hayat kurtarıyor

Mehmet Mesut Çakmak, TUSAF’ın yeni başkanı oldu

İnşaat malzemesi ihracatı Şubat 2025’te geriledi

Yaş sınırlarını aşıyor! 22 Nisan gecesi Fişekhane’de büyüleyici bir gösteri…

Konya’da gençler, ülke için üretmeye teşvik ediliyor

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in kazananları belli oldu

Çocuklarda kasık fıtığına dikkat

Şampiyon pilotlar, 30 kadın Co-Pilotu pistlere hazırladı