'Matematik Seferberliği'nin detaylarını paylaştı

'Matematik Seferberliği'nin detaylarını paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematik dersini öğrencilere sevdirmek için başlattıkları "matematik seferberliği" kapsamında dersin yeni eğitim materyallerine yönelik çalışmalarda son aşamaya geldiklerini, gelecek hafta eylem planını açıklayarak projeyi resmî olarak başlatacaklarını bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Matematik seferberliği kapsamında Bakanlığın yürüttüğü çalışmalara ilişkin detayları paylaşan Bakan Özer, bu konuda yıllardan beri iyileştirme çalışmaları yürütülmesine rağmen sonuçların istenilen seviyede olmadığına işaret etti.

Bakan Özer, yaklaşık 3 aydan beri yoğun bir şekilde çalışma yapıldığına dikkati çekerek, "İllerimizde farklı uygulamalar ve matematik atölyeleri kurulmaya başlandı. Matematik eğitiminde de ciddi iyileşmeler var" dedi.

ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

Şimdiki hedeflerin çocuklar ve gençlere matematiği sevdirerek bunu günlük hayatlarında onlara yardımcı olacak, analitik düşünmeye sevk edebilecek, verileri okumada, projeksiyon yapabilmede ellerindeki en önemli enstrüman hâline getirmek olduğunu söyleyen Bakan Özer, matematik seferberliğinin içeriğinin ne olacağının sorulması üzerine de detayları paylaştı.

"Matematik seferberliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalıştaylarda hem materyal hem doküman üretimi hem de matematik öğretme yaklaşımını değiştirecek ve yeni eğilimleri de içerecek şekilde yürüttüğümüz çalışmalar olgunlaştırıldı" diyen Bakan Özer, " Matematik seferberliğinde çalışmalar, son aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta salı günü, tüm Türkiye'de, tüm illerimizde, başlatmış olduğumuz bu süreci bir şekilde tüm eylem planı ile birlikte açıklayacağız ve fiili olarak başlatmış olduğumuz projeyi resmî olarak da başlatmış olacağız" bilgisini verdi.

Matematik seferberliğine ilişkin eylem planındaki temel yaklaşımın, dersin öğretme pratiğinin, yaklaşımının, yönteminin iyileştirilmesi yönünde olduğuna dikkati çeken Özer, "Amacımız, soyuttan ziyade özellikle okul öncesinden itibaren eğitimin ilk kademelerinde öğrencilere çok daha somut günlük yaşamlarında karşılaştıkları, aslında matematikle ilişkili olmadığını gördükleri şeyin ne kadar ilişkili olduğunu gösterebilmek ve yaşamla bu bilginin bağını güçlendirmek" dedi.
 
Matematikte ders saatlerine ilişkin bir düzenlemenin olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Özer, ders saatleri aynı ama içeriklerde farklılıklar olacağını kaydetti.

Bakan Özer, ayrıca, matematik seferberliği kapsamında TÜBİTAK, üniversiteler ve UNICEF ile iş birliği yaptıklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İGFA

Kayserili sanayicilerden önemli çağrı

Leman Dergisi'ne karikatür soruşturması: 4 tutuklama!

Suriye’de Türk teknolojisi tanıtılıyor... Türk üreticileri Suriye'de yeni döneme hazır

Coğrafi işaretli 'Yalova Kestane Balı' sofralarda parlıyor

İstanbul Şile'de atık sorunu! Şile'de çevre kirliliği alarmı

İstanbul'un nostaljik tramvayı yenilendi

Muğlalı gençlerden büyüleyen bale performansı

Fahrettin Altun'dan 'Özel' tepki! Millet iradesine hakaret kabul edilemez

Salihli MYO ile TSO arasında nitelikli eğitim için güç birliği

Göz tansiyonuna karşı yıllık kontrol uyarısı

Aybüke Albere’den samimi itiraf: “Çocukluk aşkım Çelik’ti!”

İstanbul Beylikdüzü Nefes Arama Kurtarma Ekibi Manisa'da

Yaz sıcaklarında diyabetliler için 7 hayati önlem

Zehir tacirlerine ağır darbe! 825 kilo eroin ele geçirildi

Dijital reklam harcamaları rekor kırdı... Yapay zekâ tabanlı reklamlar yolda