Maske yasağının kısmen kalkmasıyla birlikte kadınlarda dudak dolgusuna olan talebin arttığını belirten Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, işleme karar vermeden önce dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti.
İSTANBUL İGFA- Koronavirüs salgınının etkisini yitirmesiyle birlikte maske takma zorunluluğunun kısmen kaldırılması herkese rahat bir nefes aldırdı. Ancak 2 yılı aşkın süre boyunca maskelerin ardında kalan dudakların özgürleşmesi, özellikle kadınlar arasında estetik kaygıları da beraberinde getirdi. Buna bağlı olarak son günlerde özellikle dudak dolgusu için kliniğinin kapısını çalanların çoğaldığını belirten Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, daha dolgun dudaklar isteyen kadınlar için önemli noktalara dikkat çekti.
DOĞAL DUDAK MI RUS DUDAĞI MI?
Dudak dolgusu yaptırmak isteyenlerin önemli bir kısmının doğal dolguyu tercih ettiğini belirten Sezgin, “Dudak dolgusu, dudaklara hacim kazandırarak daha dolgun gözükmesi, sınırlarının belirginleşmesi, asimetrik görünümün düzeltilmesi ve yaşlanma etkisinin belirginliğinin giderilmesi amacıyla uygulanan bir işlemdir. Bunun yanı sıra bazen amaç hacmi arttırmak değil kuru dudaklara ihtiyacı olan nemi kazandırmak ve dudak yüzeyinde oluşan ince kırışıklıkları azaltmak olabilir. Doğal dolguyu hem dudaklarının daha fazla öne çıkmasını hem de bu farkın anlaşılmasını istemeyen kişiler tercih ediyor. Rus dolgusu olarak adlandırılan uygulamada ise dudaklar çok daha belirgin, iddialı bir forma getiriliyor. Elbette bu iki işlem arasında derecelerde uygulamalar yapmak da mümkün. Burada önemli olan kişinin yüz yapısına en uygun dudağı ortaya çıkarmaktır” dedi.
DUDAK DOLGUSUNUN ÖMRÜ NE KADAR?
Konuyla ilgili en çok merak edilen sorulardan birinin de dudak dolgusunun ömrü olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, dudak içerisine yerleştirilen dolgu maddesinin yoğunluğuna, üretim teknolojisine ve kullanılan dolgu hacmine göre değişmekle birlikte 6-12 ay içerisinde vücut tarafından yıkılarak etkisini yitirdiğini hatırlattı. Sezgin, “Dudakları büyütmek ve şekillendirerek dolgun dudaklara sahip olmak amacıyla yapılan bu uygulamada dolgu malzemesi olarak hyaluronik asit içerikli kalıcı olmayan, geçici dolgular kullanılır" şeklinde konuştu.