Marmara Denizi'nin Ekolojik Durumu İnceleniyor: 30 Noktada Dalış Yapıldı

Marmara Denizi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi'nin 30 farklı noktasında dalgıçlarla deniz dibi incelemesi gerçekleştirdi. Kirlilik, biyoçeşitlilik ve hayalet ağlar tespit edilerek, sahillerin iyileştirilmesi için veri toplandı.

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısını incelemek için harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, deniz dibi araştırmaları kapsamında 30 farklı noktada dalış gerçekleştirdi. Dalgıçlar aracılığıyla yapılan görüntüleme çalışmaları, kirlilik düzeyi, balık çeşitliliği ve risk faktörlerini analiz etmeyi amaçlıyor. Elde edilen veriler, sahil yönetimine yönelik yeni projelerin temelini oluşturacak.

Kirlilik ve Biyoçeşitlilik Kayıt Altında
' Temiz çevre' ve 'temiz deniz' hedefiyle çalışmalarını sürdüren belediye, deniz dibi görüntüleme faaliyetleriyle kirliliğin tespiti ve azaltılmasını hedefliyor. Çalışmalar sırasında ekosistem içindeki biyoçeşitlilik de incelenerek kayıt altına alındı. Toplanan veriler, 2017 yılında yapılan benzer bir çalışmanın sonuçlarıyla karşılaştırılarak, geçen süreçteki değişim gözlemlendi. Halkı bilinçlendirme çalışmalarında kullanılacak olan görüntülerin, aynı zamanda kıyı yapısı projelerine de yol gösterici olması planlanıyor.

Hayalet Ağlar ve Deşarj Noktaları Tespit Edildi
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gemlik Narlı'dan Karacabey Kurşunlu'ya kadar uzanan 30 ayrı noktada dalış yapıldığını açıkladı. Bozbey, deniz tabanındaki kirlilik miktarı ve balık çeşitliliğinin gözlemlendiği dalışlar sonucunda bir rapor hazırlandığını belirtti. Proje kapsamında temizlik yapılabilecek alanların, hayalet ağların ve kontrolsüz deşarj noktalarının tespit edildiği ifade edildi. Çalışmanın, Marmara Denizi'ni koruma konusunda farkındalığı artırmayı ve temiz deniz hedefine ulaşmayı amaçladığı vurgulandı.

"Sahillere Sahip Çıkmak Hepimizin Sorumluluğu"
Kentinin yaklaşık 155 kilometrelik sahil şeridine sahip olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, tüm sahillerde etkin çalışmalar yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Kontrol dışı deşarjların önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Bozbey, Marmara Denizi'nin Bursalıların rahatlıkla girebileceği bir hale getirilmesi için çaba sarf edildiğini söyledi. Bozbey, "Marmara Denizi hepimizin. Denizimize sahip çıkmak, Bursa'daki kıyılarımıza sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu. Hedefimiz, insanların rahatlıkla denize girebileceği alanları çoğaltmak" ifadelerini kullandı.


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Kepezspor, İnegölspor Maçı Öncesi Hazırlıklarını Tamamlıyor

Mamak Belediyesi Personeline Ücretsiz İşitme Taraması Yapılacak

Mamak Belediyesi Personeline Sağlıkta İndirim İmkanı

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İlçe Dernekleri ve YÖRTÜRK Üyeleriyle İftarda Bir Araya Geldi

İstanbul Arnavutköy’e dev yatırım

Şanlıurfa’dan İstanbul’a uzanan sanat yolculuğu! Renkler BinnArt ile hayat buluyor

Eyüpsultan'da Mithatpaşa Mahallesi'ne 50 Araçlık Otopark Yapılıyor

Kepez'de beş mahalle tek iftar sofrasında buluştu

Mamak Belediyesi İstihdam Merkezi Hizmeti Mobil Uygulamaya Taşındı

Kepez'de Altınova Orta Mahallesi'ne yeni yol çalışması başladı

Keçiören’de ‘Sese Güç Ver’ Projesiyle Engelli Bireyler Sanatla Buluştu

Kepez Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özel bir konser düzenleyecek

Keçiören Belediyesi, Başkent'in Çevre İlçelerinden Vatandaşları İftarda Ağırladı

Kepez'de Üç Mahalleye Sosyal Tesis Yatırımı