Manisa Dostlar Meclisi’nden anlamlı buluşma

Manisa Dostlar Meclisi’nden anlamlı buluşma

Manisa Dostlar Meclisi’nden anlamlı buluşma

Manisa Dostlar Meclisi, bu haftaki toplantısında önemli konukları ve anlamlı gündem maddeleriyle dikkat çekti.

MANİSA (İGFA) - Toplantıya; İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, 25. ve 26. Dönem CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Engelsiz Yaşam ve Eşit Haklar Derneği Başkanı Raşit Bilek katıldı.

Manisa Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar yaptığı açıklamada, bu haftaki toplantının iki önemli güne denk geldiğini belirtti. Canuyar "3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin yıl dönümü verimli bir toplantı gerçekleşti" dedi.

Toplantı iki oturum halinde gerçekleşti. İlk oturumda söz alan Engelsiz Yaşam ve Eşit Haklar Derneği Başkanı Raşit Bilek, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, milletvekillerinden bu konularda yasal düzenlemeler için destek talebinde bulundu. Oturuma katılan milletvekilleri ise engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiklerini ve eksikliklerin giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerekli mücadeleyi sürdürdüklerini ifade ettiler.

İkinci oturumda ise kadınların siyasetteki yeri ele alındı. Milletvekilleri, kadınların siyasi hayatta daha etkin rol alması gerektiğini vurgulayarak, kendi yaşam öykülerinden örneklerle bu sürecin önemine dikkat çektiler.

Toplantının oldukça verimli ve keyifli geçtiğini belirten Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar, katılımlarından dolayı milletvekillerine, DEVA Partisi ve İYİ Parti il ve ilçe başkanlarına, ayrıca DEVA, İYİ Parti ve CHP teşkilat mensuplarına teşekkür etti.


Haber Kaynak : İGFA

Kocasinan Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerini Güçlendiriyor

Şahinbey'de Antepfıstığı ve Zeytin Üreticilerine Budama Eğitimi Veriliyor

Tepebaşı Belediyesi'nin İftarında Deneyimli ve Engelli Vatandaşlar Bir Araya Geldi

Şahinbey'de 75 Milyon Metrekarelik Mera Alanına Gübreleme Çalışması Başlatıldı

Denizli'de Polis Ekipleri, Karagöz-Hacivat Oyunu ile Öğrencileri Bilgilendirdi

Nilüfer'de Medeni Kanun'un 100. Yılı ve Kadın Hakları Konuşuldu

Yunusemre'de Ramazan Sofraları Hastane Önünde Kuruldu

Nilüfer'de Gençler İfade Özgürlüğünü Tartıştı

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan Etkinliklerinde Vatandaşlarla Bir Araya Geliyor

Şahinbey Belediye Meclisi Mart Ayı İlk Oturumu Gerçekleşti

Odunpazarı'nda Kadınların Sözleri Rap Müzikle Buluşuyor

Odunpazarı'nda Ramazan'ın İlk Mahalle İftarı 75. Yıl'da Gerçekleşti

Odunpazarı Belediyesi ile Çağfen Koleji Arasında Yüzde 20'lik Eğitim İndirimi Protokolü

Diyarbakır'da 8 Mart Etkinlikleri: Çermik ve Ergani Pazarlarında Kadınlarla Buluşuldu

Yalova'da Sanayi Sitesinde Atık Yönetimi Denetimi ve Bilgilendirme Çalışması