Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu, Ticaret Odası'nda İş Dünyası ile İstişarede Bulundu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu, Ticaret Odası

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda iş insanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda kentin imar, sanayi parselleri, trafik ve şehirleşme konuları ele alındı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında iş dünyasının temsilcileriyle buluştu. Meclis üyeleri, sanayici ve girişimcilerin katıldığı toplantıda, Manisa'nın gelecek vizyonu ele alındı.

“Manisa Her Yıl Büyüyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa'nın her yıl büyüdüğünü belirterek, büyümenin planlı olması gerektiğini vurguladı. Görüşülen konuların şehrin geleceğine yönelik vizyonunu da şekillendireceğini söyleyen Yılmaz, konut imarının yaşam maliyetlerini doğrudan etkilediğini belirtti. Konut arzındaki yetersizliğin kira fiyatlarını artırdığını ve nitelikli işgücünün şehirde kalmasını zorlaştırdığını savundu. Sanayi parseli ihtiyacına da değinen Başkan Yılmaz, "Yeni yatırımcının karşısına çıkan en büyük engel, uygun sanayi parseli bulamamaktır. Bu durum Manisa açısından istihdam ve ekonomik fırsatların kaçırılması anlamına geliyor" dedi. Trafik ve ulaşım konularına da değinen Yılmaz, yeni yolların, kavşak düzenlemelerinin ve akıllı ulaşım projelerinin önemine vurgu yaptı.

“Manisa’yı Tüm Paydaşlar ile Yönetmek İstiyoruz”

İş dünyasının görüşlerinin önemli olduğunu söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa'nın gelişimi için ortak akıl anlayışı ile hareket edeceklerini ifade etti. Konut imarı, yeni sanayi alanları ve trafik düzenlemelerine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Dutlulu, "Manisa'da iki adet, Akhisar ve Turgutlu'ya birer adet olmak üzere battı çıktı projelerimiz devam ediyor. Bu çalışmalarla trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, trafik akışını rahatlatmayı ve yoğunluğu azaltmayı düşünüyoruz" dedi.

“Halkın Katılımını Önemsiyoruz”

Halkın katılımına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Dutlulu, "Manisa'yı tüm paydaşlar ile yönetmek istiyoruz. Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz ve geleceğimizi ortak akılla şekillendirmek istiyoruz. Halka karşı değil halkla birlikte bu şehri yönetmek istiyoruz. Bu nedenle her projede vatandaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. Muhtarlardan başlayarak talepleri ve görüşleri alıyoruz. İstenmeyen projeleri yapmadık, yapmayacağız" diye konuştu.

“Şehrin Geleceği için İmar Çalışmasını Tamamladık”

Konut sorununa da değinen Başkan Dutlulu, yıllardır yapılmayan imar planlarını yaptıklarını hatırlatarak, "Mahkemeden geri dönmemesi için gerekli düzenlemeleri yaptık. Şehrin imar planları, bu şehrin geleceği demektir. Yıllardır yapılmayan imar planları için vatandaşlar bekliyor. Mağduriyetlerin yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. İmar planlarını yaparak, şehrin önünü açıyoruz. Bunu da yine halka giderek yaptık. İstenmeyen uygulama yok planlarda. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, Manisa için çalışmaya, Manisa'nın geleceğinin önünü açmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Programın soru cevap kısmında Başkan Dutlulu, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak bilgilendirmede bulundu. Hediye takdiminin yapıldığı program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.


Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kütahya'da Halk Günü Toplantıları ile Vatandaş Talepleri Dinleniyor

Şehitkamil Sporcuları Halter Şampiyonası'nda Türkiye Üçüncüsü Oldu

Muş'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tunceli'ye Yeni Sondaj Kuyusu: 22 Bin Kişiye İçme Suyu Sağlanacak

Bursa'da Serviks Kanseri Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Voleybol Takımları İl Şampiyonu Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde 90 Personel İçin Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, AdBlue Üretimine Başladı

Tunceli'de Kaldırım İşgaline Para Cezası

Koyulhisar Belediyesi Mülakat Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

Nevşehir'de Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk Kursu Başvuruları Başladı

Kütahya Belediyesi, Kızılay'ın Sosyal Projelerine Destek Verecek

Tunceli Belediyesi Zabıta Ekipleri Sabah Denetimlerine Başladı

Nevşehir'de Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği Yoğun İlgi Gördü

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Belediyenin Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme Yaptı