Mamasın Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 15'e Geriledi

Mamasın Barajı

Aksaray'ın içme suyu kaynağı Mamasın Barajı'nda Aralık 2025 ölçümlerine göre doluluk oranı yüzde 15 seviyesinde kaydedildi. Bu oran son yılların en düşük seviyesi olarak öne çıkıyor.

Mamasın Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 15'e Geriledi

 

Belediye Başkanı Dinçer: "Suyu Tasarruflu Kullanmak Hepimizin Ortak Görevidir"

 

Son Dört Yılın En Düşük Seviyesi
Aksaray'ın içme suyu ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı'nda Aralık 2025 ayında yapılan ölçümlerde su seviyesi 25 milyon metreküp olarak belirlendi. Bu ölçüme göre barajdaki doluluk oranı yüzde 15 seviyesine gerileyerek son yılların en düşük düzeyi olarak kaydedildi.

Geçmiş Yıllarla Karşılaştırma
Barajdaki düşüş, önceki yılların Aralık ayı verileriyle karşılaştırıldığında dikkat çekiyor. 2022 Aralık ayında yaklaşık yüzde 21 olan doluluk oranı, 2023 Aralık ayında yüzde 18-20 seviyelerine düşmüş, 2024 Aralık ayında ise yaklaşık yüzde 20 olarak ölçülmüştü. 2025'te kaydedilen yüzde 15'lik doluluk oranı, son dört yılın en düşük seviyesi oldu.

Tasarruf Çağrısı
Aksaray Belediyesi, içme suyu rezervindeki kritik düşüş nedeniyle vatandaşlara tasarruf uyarısında bulundu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada su kaynaklarının korunmasının önemine dikkat çekti.

Dinçer, "Mamasın Barajı'ndaki su seviyesi kentimizin su geleceği açısından ciddi bir uyarı niteliğindedir. Yaşanan kuraklık ve mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar nedeniyle su rezervlerimizde önemli bir azalma oluşmuştur. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızdan suyu daha dikkatli ve tasarruflu kullanmalarını rica ediyoruz. İçme suyu kaynaklarımızı korumak hem bugünün hem de geleceğimizin sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

Altyapı Çalışmaları Sürecek
Başkan Dinçer, belediyenin su yönetimi ve altyapı çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, "Şehrimizin su ihtiyacını sürdürülebilir şekilde karşılayabilmek için gerekli tüm teknik değerlendirmeleri yapıyor, ilgili birimlerimizle birlikte süreci titizlikle yönetiyoruz." dedi.

Belediye yetkilileri, barajdaki su seviyesinin düzenli olarak izlenmeye devam edildiğini ve vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

 


Aksaray,Aksaray Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi ve Sarıcakaya'da Zeytin Fidanı Dağıttı ve Hizmet Yerleşkesi Açtı

Bekir Aksun'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Mamasın Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 15'e Geriledi

EGO, Macunköy Bakım Atölyeleri'ne Güneş Enerjisi Santrali Kurdu

Kahramanmaraş, 'Edebiyatın Başkenti' İfadesini Marka Olarak Tescilletti

Kayseri'de Din Görevlilerine Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi Verildi

Büyükkılıç ve Okandan, Hal Kompleksi'nde Esnafla Buluştu

Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti için güçlü adaylığını tanıttı

SASKİ, Anaokulu Öğrencilerine Su Tasarrufu Eğitimi Verdi

Barış Kerem Bahar ve Senka Simonovic, Eskişehir'de Unutulmaz Bir Konser Verdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Tanıtım Gezileriyle Şehir Keşfediliyor

Van'da Aile Haftası Etkinlikleri Kapsamında Bahadır Yenişehirlioğlu Söyleşisi Düzenlendi

Sakarya'da 5. Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi

SAMEK, Yeşilay Gençlik Merkezi'nde 9 branşta eğitimlere başladı

Kahramanmaraşlı Sporcu Kaya, Dünya Kupası'nda Bronz Madalya Kazandı