Malatya-Nurdağı hattı lojistiğe güç katacak

Malatya-Nurdağı hattı lojistiğe güç katacak

Malatya-Nurdağı hattı lojistiğe güç katacak

Depremden sonra yeniden hayata döndürülen Malatya-Nurdağı hattında seferlere lojistiğe güç katacak.

İSTANBUL (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demiryolu hattı, onarım çalışmalarının ardından 15 Eylül 2025 tarihinde yeniden hizmete açılmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) seferlere başladığı hatta, Omsan Logistics de önümüzdeki günlerde taşımacılık operasyonlarına başlamaya hazırlanıyor.

235 kilometre uzunluğundaki Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demiryolunun yeniden hizmete açılmasının bölge ekonomisi ve lojistik sektörü açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Omsan Logistics Genel Müdürü Ahmet Tansık, “Hattın kapalı olduğu dönemde, yük taşımacılığı zorunlu olarak Malatya-Sivas-Kayseri-İskenderun güzergahına yönlendirilmişti. Bu uzun ve maliyetli rota hem zaman hem de maliyet açısından ciddi kayıplara yol açıyordu” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın yakın takibi ve sürece hız vermesi sonucu yeniden devreye alınan hattın lojistik taşımacılığında maliyetleri düşüreceğini ve verimliliği artıracağını belirten Tansık, Omsan Logistics’in demiryolu hattında önümüzdeki günlerde taşımacılık operasyonlarına başlayacağını bildirdi.

Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demiryolu hattının bölge lojistiğinin belkemiği konumunda olduğunu ifade eden Tansık, “Yeniden hizmete alınan bu hat sayesinde Akdeniz limanlarına doğrudan erişim imkânı sağlanacak. Bölgenin dış ticaret kapasitesini artıracak bu gelişme, bölgesel kalkınmayı da hızlandıracak" dedi.

Demiryolu hattının yeniden devreye alınmasının, OYAK Maden Metalürji şirketlerinin ham madde tedarikinde kritik bir rol üstlenen Ermaden’in faaliyetleri açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Ermaden Genel Müdürü Halil Yıldırım ise, “Hattın tekrar hizmete girmesiyle birlikte, Sivas’ın Divriği ilçesinde bulunan Demirdağ tesislerimizden çıkarılan demir cevherinin taşınma süresi kısalacak, taşıma kapasitesi de iki katına çıkacak. Bu gelişme, OYAK Maden Metalürji şirketlerinin rekabet gücüne katkı sağlayacak” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa’nın genç mucitleri geleceği kodluyor

Şuhut'ta Çevre ve Park Hizmetleri İçin Yeni Bina Tamamlanıyor

Afyonkarahisar'da Ramazan'ın İlk Haftası Dayanışma Ruhuyla Tamamlandı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2 Mart'ta Gündem Yoğun Bir Toplantı Gerçekleştirecek

Denizli'de Çölyak Hastaları İçin Glütensiz Gıda Desteği Başvuruları 28 Şubat'ta Sona Eriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Kompoze Gübre Desteği Sağlıyor

Denizli'de Hocalı Soykırımı'nın 34. Yıl Dönümü Anıldı

Ünlü iletişimci Özgür Aras'tan Afrika’ya umut taşıyan yolculuk

Ömür Gedik klibinde Brad Pitt sürprizi!

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Aralıksız Devam Ediyor

Mamak Belediyesi Çözüm Merkezi ile Vatandaş Taleplerini Takip Ediyor

Antalya Kütüphanesi'nde Stajyer Avukatlara Hukuk ve Edebiyat Söyleşisi Düzenlendi

Kepez'de Mahalleler Ramazan Sofrasında Buluştu

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan'da İstanbul'un Manevi Mekanlarına Turlar Düzenliyor

Kepez'de İki Ana Arter Arasında Yeni Bağlantı Yolu ve Otopark Projesi