Londra'da Türkan Saylan anısına konser

Londra

Londra'da Türkan Saylan anısına konser

Yaşamını çağdaşlaşma ve kız çocuklarının eğitimine adayan tıp doktoru, akademisyen, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin eski genel başkanı Türkan Saylan, bir belgesel ve iki genç sanatçının birlikte vereceği bir konserle Londra’da anılacak.

İSTANBUL (İGFA) - Müzik eğitimine Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde Pavel Gililov ile devam eden ve hem yurtiçinde hem yurtdışında elde ettiği başarılarla adından çokça söz ettiren İlyun Bürkev, anlamlı bir etkinlik kapsamında ilk kez Londralı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Bürkev, Sectoral Events tarafından Türkan Saylan’ı anma etkinlikleri kapsamında organize edilen yardım konserinde, viyolonist Emre Engin ile birlikte sahne alacak. 16 Aralık’ta gerçekleştirilecek yardım konseri, ÇYDD’deki burslu öğrencilerin eğitimlerine destek sunacak.

KONSER GELİRLERİNDEN ÇYDD BURSLU ÖĞRENCİLERE DESTEK

Londra Paddington’daki St James Kilisesi’nde gerçekleşecek konsere alınan biletlerin 5 £’lik (Yaklaşık 220 TL) kısmı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) burs projelerine aktarılacak. ÇYDD’nin kurucusu, bilim insanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın doğum günü vesilesiyle gerçekleşen konserin hemen öncesinde gazeteci ve yapımcı Özlem Özdemir`in hazırladığı "Türkan Belgeseli” ilk defa Londra’da gösterilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: londra'da türkan saylan anısına konser

İETT'den eğitime destek

Ak Parti Şile mahalle ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor

Türkiye’nin küresel tarım ticareti güçleniyor

İstanbul Beylikdüzü'nde çocukların şenlik başladı

Türkan Şoray Atatürk'ün portresini gördüğünde duygusal anlar yaşadı

Başkan Taban: İnegöl’ün Mayasında ticaret var

Otomotivde yerli üretim alarm veriyor! Çin'e cari açık büyüyor

Çalışanların yüzde 76'sı çocuklarının memur olmasını istiyor

Atıcılıkta 138 sporcu mesir kupası için yarıştı

Jolly Joker Harbiye Açık Hava Konserleri başlıyor

YÖM Okulları öğrencileri ödülleri topladı

İzmit Kent Meydanı’nda tarihi kutlama

İlk ödemeler Mayıs'ta annelerin hesabında

İstanbullularla buluşturan 'Enstitü'

Bursa İznik'te müziğe adanmış bir ömür