Kuzeyde kuvvetli yağış bekleniyor... Deprem bölgesinde hava nasıl?

Kuzeyde kuvvetli yağış bekleniyor... Deprem bölgesinde hava nasıl?

Kuzeyde kuvvetli yağış bekleniyor... Deprem bölgesinde hava nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava raporuna göre Batı Karadeniz'in yükseklerinde kuvvetli kar yağışı beklenirken, Doğu Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı ülke genelinde Marmara'nın doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu kuzeyi ile Kırklareli kıyılarında aralıklı yağışlı geçeceği tahmin edildi.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelindeki günlük hava durumunu yayımladı.

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli kıyıları, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir, Antalya’nın doğu kıyıları, Van'nın batısı, Nevşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Adana, Hatay, Osmaniye, Bitlis, Batman, Siirt çevreleri ve Diyarbakır'ın doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Batı Karadeniz'in yükseklerinde  (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu'nun kuzeyinin 800 m üzeri yüksek kesimlerinde), Sakarya çevreleri, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin edilirken, 5 ile 20 santimetreyi bulan kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Doğu Karadeniz’de, rüzgarın bugün batısında öğle, genelinde akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Ayrıca yine son değerlendirmelere göre; son günlerde meydana gelen kar yağışlarıyla doğu bölgelerde özellikle de dağlık alanlarda yüksek kar örtüsü oluştuğundan Doğu Anadolu’nun doğusu başta olmak üzere yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Öte yandan deprem bölgesindeki günlük hava durumu da şöyle:


Haber Kaynak : İGFA

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Kitap Fuarı'nı Ziyaret Etti

Tarık Tufan, Kepez Kitap Fuarı'nda Edebiyatın Gücünü Anlattı

Sinan Meydan, Kepez Kitap Fuarı'nda 'Atatürk'ün Mirası Laik Cumhuriyet'i Anlattı

Antalya'nın En İyi Ev Kütüphaneleri Kepez'de Ödüllendirildi

Ahmet Şerif İzgören, Kepez Kitap Fuarı'nda 'Hayata Değer Katmak'ı Anlattı

Mert Arık, Kepez Kitap Fuarı'nda Çocuklarla Hayallerin Gücünü Konuştu

Keçiören'de Gençler İçin ÇOGEP Programı Kapsamında Eğitim ve Sanat Buluşması

Eyüpsultan'da 'Derinliğin İz Düşümü' Karma Sanat Sergisi Açıldı

Eyüpsultan'da Yaşlılara Saygı Haftası'nda voleybol maçı düzenlendi

İstanbul Bakırköy'de sahne çiçek bahçesine dönüştü

Trabzon Tanıtım Günleri coşkuyla tamamlandı

Haftanın vizyon filmleri izleyiciyle buluştu

Kolon kanserinde alarm! Gençlerde artış dikkat çekiyor

DMM’den “Koşuyolu Hastanesi Satılıyor” iddialarına yalanlama

İstanbul Maltepe’de epilepsi farkındalığı için mor koşu