Küçükçekmece'de Attilâ İlhan'ın 100. Doğum Yılı Kültür Sanat Sezonu Açıldı

Küçükçekmece

Küçükçekmece Belediyesi, 2025-2026 kültür sanat sezonunu Attilâ İlhan'ın 100. doğum yılı anısına düzenlenen özel programla başlattı. Açılışta şairin hayatını konu alan belgesel gösterildi ve şiirleri seslendirildi.

Küçükçekmece Belediyesi, 2025-2026 kültür sanat sezonunu Türk edebiyatının usta şairi Attilâ İlhan'ın 100. doğum yılı anısına düzenlediği programla açtı. "Attilâ İlhan 100 Yaşında- Ben Sana Mecburum" başlıklı serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, şair Adnan Özer ve yazar Gülşen İşeri sanatseverlerle birlikte gerçekleştirdi.

Sanatçılar ve Etkinlikler

Programa usta oyuncular Salih Kalyon ve Necmi Yapıcı, sezonun onur konukları olarak katıldı. Sanatseverlerin yoğun katılımıyla düzenlenen açılış galasında, Nebil Özgentürk'ün hazırladığı Attilâ İlhan belgeseli gösterildi. Sanatçı Ali Düşenkalkar ise usta şairin en sevilen şiirlerini seslendirdi.

Başkan Çebi'nin Açıklamaları

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 2025-2026 kültür sanat sezonunu Attilâ İlhan'a adadıklarını belirtti. Çebi, "Yeni sezonumuzun bu yılki açılışı bizim için tarihi bir anlam taşıyor. Çünkü bu yıl, edebiyat ve düşünce tarihimizin en büyük ustalarından Attilâ İlhan'ın 100. doğum yılı. Onun anısını yaşatmayı ve mirasını gelecek kuşaklara aktarmayı vefa borcu olarak görüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı, "Attilâ İlhan yalnızca bir şair değil, aynı zamanda bir düşünce adamı, bir aydın ve Cumhuriyet çocuğuydu. Yeni sezonumuzda onu tüm çok yönlülüğüyle tanıyarak, onun çağını sorgulayan sanat anlayışını yeniden keşfedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çebi, "Göreve geldiğimde Küçükçekmece'de kültür sanattan tasarruf etmeyeceğimizin, ihmal etmeyeceğimizin sözünü vermiştim, sözümü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Küçükçekmece'nin kültürle, sanatla, edebiyatla anılmasını istiyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız tüm işlerde bize yalnız bırakmayan sanatseverlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sergi Ziyaret Bilgileri

"Attilâ İlhan 100 Yaşında" sergisi 7 Kasım'a kadar Galeri Cennet'te ziyaret edilebilecek.


İstanbul,Küçükçekmece Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Pendik Belediyesi Riskli Yapı Tespit Raporu Hizmeti İçin İhale Açtı

Pendik Belediyesi, Yenişehir Antrenman Sahası İçin İhale Açtı

Kayseri'de Organik Tarım Eğitimi Tamamlandı, Başarılı Üreticilere Bahçe Hakkı Tanındı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Mesaj Yayımladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer ve Demans Hastalarına Takip Cihazı Desteği Başlatıyor

TÜYAK Yangın Mühendisliği Dergisi'nin 31. sayısı yayında

Dr. Murat Aksu'ya uluslararası görev

İstanbul'da kaçakçılıkla mücadelede rekor artı... Önlenen vergi kaybı yüzde 33 yükseldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 16 İlçe ile İstişare Ederek 2026 Yatırım Planını Şekillendiriyor

KÜLTÜR-SANAT VE EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Öğrencilerinden Piyano Dinletisi

Van'da Tarihi Peynirciler Çarşısı'nda İkinci Denetim Gerçekleştirildi

İstanbul Beylikdüzü’nde ‘Evrenler’ sergisine yoğun ilgi

UNFPA Türkiye’den STK’lara cinsiyet eşitliği hibe çağrısı

MESKİ, Hal Katlı Kavşağı Projesi'nde Ana İçme Suyu Hattını Kesintisiz Deplase Etti