Küçük katkıyla büyük dayanışma

Küçük katkıyla büyük dayanışma

Küçük katkıyla büyük dayanışma

İBB’nin yardımlaşma geleneğini teknolojiyle birleştirdiği projesi Askıda Fatura, ihtiyaç sahiplerine kent içi ulaşımda da destek oluyor.

İSTANBUL (İGFA) -  Hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerinin İstanbulkartlarına  otobüs, metro, vapur, tramvaylarda kullanabileceği 500 TL yükleniyor. Dar gelirlinin okul ve hastane ulaşımı gibi ayırmak mecburiyetinde olduğu bütçesi cebinde kalıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) dünyaya örnek olan dayanışma ağı Askıda Fatura ile başladığı 2020 yılından Aralık 2023’e kadar toplam 126 milyon TL yardım sağlandı. Geleneksel yardımlaşma geleneği teknolojiyle birleştirildi, Türkiye ve dünya çapında hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar buluşturuldu. Coğrafi konumdan bağımsız olarak ihtiyaç sahiplerine yardım sağlandı. Alan elin veren eli görmediği proje ihtiyaç sahiplerine kent içi ulaşımda da destek oluyor. Hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerinin İstanbulkartlarına  otobüs, metro, vapur, tramvaylarda kullanabileceği 500 TL yükleniyor.

İYİLİK İÇİN 5 PAKET

Askıda Fatura’da ihtiyaç sahipleri sosyal incelemeden geçirilerek tespiti yapılıyor. Gerçek ihtiyaç sahibi olduğu belirlendikten sonra Askıda Fatura’ya İGDAŞ ve İSKİ faturalarını yükleyebiliyor. Ailelere Aile Destek ve Anne Bebek Destek Paketi, üniversite öğrencilerine; Eğitim Destek Paketi ile kent içi ulaşımda ödeme güçlüğü çekenlere Ulaşım Destek Paketi sunuluyor. 

KENT İÇİ ULAŞIMDA DESTEK

Ulaşım Destek Paketinden, yapılan değerlendirme sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişiler faydalanabiliyor. Bu destek paketi ile ihtiyaç sahiplerime 500 TL tutarında destek sağlanıyor. Yapılan destek doğrudan ihtiyaç sahibinin İstanbulkartına yatırılıyor ve SMS ile bilgilendiriliyor. Bugüne kadar 15.576 kez 227 Ulaşım Destek Paketi askıdan indi. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenmiş kişiler için oluşturulmuş 90.227 Ulaşım Destek Paketi ise askıdan inmeyi bekliyor. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: küçük katkıyla büyük dayanışma

Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak

Kütahya'da Macaristan'ın Özgürlük Savaşı'nın Yıl Dönümünde Dostluk Vurgusu

Kütahya Belediye Başkanı, Ramazan'da Vatandaşlarla Buluştu

DESKİ, Yolçatı Mahallesi'nde Su Altyapısını Modernize Ediyor

Bursa Osmangazi'de Anadolu’nun kahramanlık türküleri yankılandı

Afyonkarahisar'da Ramazan Etkinlikleri Yoğun İlgiyle Devam Ediyor

Yuvamız Bakırköy’de miniklere “Sıfır Atık” eğitimi

Denizli'de 5 bin TL'lik emekli yardımı başvuruları 19 Mart'ta sona eriyor

Kütahya'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Tunceli'de İki Ayrı Alanda Otopark Çalışmaları Başladı

Saatte 23 konutla 2 yılda 455 bin konut tamamlandı... İstanbul için kura çekimi bayram sonrası

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Keçiören'de Temizlik Seferberliği: Cadde, Sokak ve Parklar İçin Yoğun Mesai

Kepez'de Dört Mahalle İftar Sofrasında Buluştu

Keçiören'de Ulaşım Esnafı İftarda Bir Araya Geldi