Kruvaziyer yolcusu 2 milyonu aştı... Kuşadası Limanı zirvede

Kruvaziyer yolcusu 2 milyonu aştı... Kuşadası Limanı zirvede

Kruvaziyer yolcusu 2 milyonu aştı... Kuşadası Limanı zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2025 yılında kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında artış yaşandığını duyurdu. Bakanlık verilerine göre yolcu sayısı yüzde 13,2 artarak 2 milyon 138 bin 136'ya ulaşırken, Kuşadası Limanı, en fazla yolcu ve gemi ağırlayan liman oldu.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kruvaziyer gemi ve yolcu istatistiklerini değerlendirdi.

Bakan Uraloğlu, “2025 yılında, limanlarımıza gelen kruvaziyer gemi sayısı 2024 yılına göre yüzde 15,1 artışla 1.375’e; kruvaziyer yolcu sayısı ise yüzde 13,2 artışla 2 milyon 138 bin 136’ya ulaştı. Böylece, 2013 yılından sonra ilk kez kruvaziyer yolcu sayısında 2 milyon seviyesinin üzerine çıktık.” açıklamasında bulundu.

“ARALIK AYLARI İÇERİSİNDE EN YÜKSEK KRUVAZİYER YOLCU SAYISINA ULAŞTIK”

2025 yılı Aralık ayında limanlara gelen kruvaziyer gemi ve yolcu sayıları hakkında da açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, “2025 yılı Aralık ayında limanlarımıza 28 kruvaziyer gemi uğrak yaptı. Kruvaziyer yolcu sayısında da 2024 yılının aynı ayına göre yüzde 16,3 artış oldu. 2025 Aralık ayı, 40 bin 773 yolcu ile Aralık ayları içerisinde en yüksek kruvaziyer yolcu sayısına ulaştı.” ifadelerini kullandı.

KUŞADASI LİMANI ZİRVEDE

Bakan Uraloğlu, Aralık ayında İstanbul limanlarına 9 kruvaziyer gemi ile 17 bin 739 kruvaziyer yolcu, İzmir Alsancak limanına 6 kruvaziyer gemi ile 11 bin 309 yolcu, Kuşadası’na 6 kruvaziyer gemi 5 bin 612 yolcu ve diğer limanlara da 7 kruvaziyer gemi ile 6 bin 113 kruvaziyer yolcunun geldiğini kaydetti.

Bir yıllık verileri de değerlendiren Bakan Uraloğlu, 2025 yılında, Kuşadası limanı 617 kruvaziyer gemi ile en fazla kruvaziyer geminin uğrak yaptığı liman olduğunu belirterek, "Kuşadası Limanını sırasıyla, 265 kruvaziyer gemi ile İstanbul limanları ve 116 kruvaziyer gemiyle Bodrum Limanı takip etti. Yolcu sayısında da sıralama değişmedi. Söz konusu dönemde Kuşadası Limanı 995 bin 843 yolcu ile en fazla kruvaziyer yolcuya ev sahipliği yapan liman oldu. Kuşadası Limanını sırasıyla, 625 bin 517 yolcu ile İstanbul limanları ve 138 bin 166 kruvaziyer yolcu ile Bodrum Limanı takip etti" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Düngürü Mevkii'ne Güneş Enerjili İki Yeni Sondaj Kuyusu Kuruldu

Güzelyurt'taki Tarihi Irmakta Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Gazikent'te Kapsamlı Sahada Ziyaret Gerçekleştirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 9 Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

Şanlıurfa'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Verildi

Beylikdüzü'nde Ramazan için yoğun mesai sürüyor

Bursa, Fethin 700. Yılında Heritage İstanbul Fuarı'nda Tanıtılacak

Aksaray İl Başkanı ve Milletvekili Güzelyurt Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bursa'da Çiftçilere Fide ve Fidan Desteği Sürüyor

Düngürü Mevkii'nde Açılan İki Yeni Sondaj Kuyusu ile Su Temini Güçlendirildi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu

Bursa'da Tasavvuf Müziği ile Ramazan Ruhu Yaşandı

Bursa'da Kar Yağışına Karşı Büyükşehir Belediyesi Seferber Oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gönüllülerle İftarda Bir Araya Geldi

Bursa'da Ramazan Etkinlikleri Kapsamında Kestel'de İftar Programı Düzenlendi