Kruvaziyer turizm ekonomiye dönüşüm getiriyor

Kruvaziyer turizm ekonomiye dönüşüm getiriyor

Kruvaziyer turizm ekonomiye dönüşüm getiriyor

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı öncesi önemli açıklamalarda bulunan Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, "Ülkemiz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. 2023 yılında 1.5 milyon kruvaziyer yolcu sayısını yakalamayı başardık. 2024 yılında ise bu sayının 2 milyon turiste ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye, son yıllarda kruvaziyer turizminde büyük bir ivme yakaladı ve kruvaziyer limanlarının teknik gelişimi tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Türkiye'nin kruvaziyer turizmindeki yükselişi, ülkenin muhteşem doğal güzellikleri ve zengin tarihi mirasıyla birleşerek önemli bir turistik destinasyon haline gelmesini sağlıyor. 1 Temmuz tarihinde milli bir bayram olarak kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine dikkat çeken Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, Türkiye’nin kruvaziyer şirketleri ve yolcular için cazip bir destinasyon haline geldiğini vurguluyor. Çavuşoğlu, ‘‘Liman altyapısındaki iyileştirmeler ve turistik yerlere yapılan yatırımlar ise Türkiye'nin uluslararası kruvaziyer pazarındaki rekabet gücünü artırıyor, turizm sektöründeki potansiyelini daha da güçlendiriyor.’’ dedi.

‘‘KRUVAZİYER TURİZMİ İLE ÖN PLANA ÇIKACAĞIZ’’

Liman altyapısındaki iyileştirmeler ve turistik destinasyonlara yapılan yatırımlar, ülkemizin kruvaziyer pazarındaki rekabet gücünü artırırken sürdürülebilir turizm gelişimine de katkıda bulunuyor. 2023'te 1,5 milyon olan yolcu sayısının 2024'te 2 milyona ulaşabileceği öngördüğünü belirten Çavuşoğlu, ‘‘Şu ana kadar Türk limanlarına yapılan kruvaziyer rezervasyon sayısı 1.400'ü aştı. 2023'te bu sayı 1.200 civarındaydı. Önümüzdeki birkaç ay içinde rezervasyon sayısının 1.600'ü bulması bekleniyor. Türk limanlarına bin ila 5 bin 500 yolcu kapasiteli gemiler yanaşıyor. 2023'te 1,5 milyon olan yolcu sayısının da 2024'te 2 milyona ulaşmasını bekleniyoruz.” dedi.

Kabotaj Bayramı'nı kutladığımız bu günlerde, denizcilerimizi unutmamamız gerektiğini belirten Camelot Maritime Genel Müdürü Gürbüz Can, "Pandemi sonrası yeni ve büyük Cruise gemilerinin hizmete girmesiyle 2025 yılı için 1,5 milyon gemiadamının denizde istihdam edilmesi bekleniyor. Özellikle büyüyen Cruise ve Mega yat sektörü için Türk turizm çalışanları çok iyi bir potansiyel. Ancak, profesyonel denizcilerimizin uluslararası seyahat sorununu hala çözemedik. Gemiadamlarımızın vize sorunları, büyüyen istihdam pastasından daha az pay almamıza neden oluyor. Bu sorun çözülmediği sürece Türk denizciliği geride kalacaktır. Kabotaj Bayramı'nın önemi doğrultusunda, denizcilerimizin karşılaştığı sorunlara çözüm bulmamız şart." diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

Başkan Akın'dan Ankara çıkartması

İzmit’te Milli Mücadele Kahramanı Kara Fatma anıldı 

“Koruyucu Aile Hizmet Modelimizi Dünya’ya tanıtacağız”

LGS tercih süreci başladı

Emlakta fahiş artışa 90 milyon TL'lik ceza

“Orta Koridor en çok Kazakistan’a yarar"

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Yaşam Maliyeti en pahalı dünya şehri Hong Kong... İstanbul 55 sıra yükselde, 13'üncü sırada

İçişleri'nden Kuyu-6! 6 suç örgütü daha çökertildi

Devlet destekli tarım sigortalarında büyük artış

DP'li Altıntaş'tan ekümeniklik tepkisi

CHP’li Kayabaşı’ndan mitinge davet

Bursa Devlet Tiyatrosu tüm ödülleri topladı