GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Konya'da 4 ton aşure kaynatıldı

Konya

Konya'da 4 ton aşure kaynatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, beş asır öncesinde tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişen ve dağıtılan aşure geleneğini yaşatıyor.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi (İRFA) Aşure Günü dolayısıyla 4 ton aşure kaynatarak ikram etti.

Mevlana Türbesi’ndeki “Tekke’de Aşure Kaynatma” programına; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu Postnişini Mehmet Fatih Çıtlak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, aşurenin paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden olduğunu belirterek, beş asırlık tekke ve asitane bahçelerinde aşure kaynatma geleneğini yaşatan İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Beş asır öncesinde, tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişen ve dağıtılan aşure geleneği yeniden aynı usulle gerçekleştirildi.

Mevlana Türbesi’nde ocaklardaki aşure, Mevlid-i Şerif ve zikirlerle gün boyu altı harlanmış kazanlarda kaynatıldı. Hazırlanan 4 ton aşure Konyalılara ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, Aşure Günü dolayısıyla “Huzur-ı Pir’de Aşure” başlığıyla düzenlenen etkinliğe muharrem ilahileriyle eşlik etti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: konya'da 4 ton aşure kaynatıldı

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi

İETT saha denetimlerini arttırdı

Aslı Çoban: Halk dansları Z kuşağını kendine çekiyor

Enez Sultaniçe yatırımcıların radarında... 'Yerli Maldivler' Sultaniçe'de araziler değerleniyor

Türk moda endüstrisi 'Yeni Dünya' yolcusu

İstanbul Büyükşehir'den çocuklara ücretsiz yaz kursu

Bursa Teknik’te hafızayı tazeleyen panel

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım

İBB'den Arnavutköy mavi göl açıklamasıı

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım