GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Konut fiyatları fırladı!

Konut fiyatları fırladı!

Konut fiyatları fırladı!

Merkez Bankası, Türkiye konut piyasasındaki fiyat değişimlerinin takip edilmesi amacıyla oluşturulan Konut Fiyat Endeksi İstatistikleri'nde Mayıs ayına ilişkin verileri yayımladı. En yüksek yıllık değişim yüzde 135 oranıyla Zonguldak, Karabük ve Bartın'da yaşandı.

ANKARA (İGFA) - Merkez Bankası'nın Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayı raporuna göre, ülkedeki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artarak 877,9 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 103,6 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 45,0 oranında artış gösterdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 2,8, 5,6 ve 3,2 oranlarında artış gözlenirken, endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 95,2, 113,2 ve 106,2 oranlarında arttı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: konut fiyatları fırladı!

BNP Paribas Cardif Türkiye’de hasar bildirimi parmaklarınızın ucunda

Bizim Çocuklar 3-2 mağlup etti!

FETÖ’ye 21 ilde büyük darbe!

İstanbul Maltepe’de “Güz Rotaları”na yolculuk başladı

Hastalığa değil sağlığa odaklanın

Enstitü İstanbul İSMEK'e 2 günde 185 bin başvuru

İstanbul'da izinsiz kıyı kullanımı tarihe karışıyor! Boğaz'da deniz turizmine sıkı düzenleme

BTSO’da Malezya ile ticaret köprüleri kuruluyor

CHP’nin 102'nci yılına Bursa'dan çelenk

İstanbul Bakırköy'de okullar yeni döneme hazır

Mahmut Görgen’in 'Nutuk' şarkısı yeniden trendlerde

Başkan Sengel gençlere Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü anlattı

Ticaret'ten kırtasıye denetimi! En çok ihlal İstanbul'da!

Bizim Çocuklar Dünya Kupası elemelerine başlıyor

Bizim Çocuklar, Gürcistan maçı için yola çıktı