GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Konut alamayan arsaya yöneldi

Konut alamayan arsaya yöneldi

Konut alamayan arsaya yöneldi

Son dönemde satılık konutlarda fiyatlar, ortalama yüzde 50 arttı. Bu oran İstanbul’da bazı bölgelerde yüzde 100’e kadar çıktı. Artan fiyatlar nedeniyle ev alma hayalini erteleyenler ise arsalara yöneldi. Bütçe dostu olması nedeniyle İstanbul Esenyurt, Tekirdağ Çerkezköy ve Çorlu civarları büyük rağbet görüyor.

Başta ticari yapılar olmak üzere birçok konutun ve arsanın satışını gerçekleştiren Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, emlak satışları hakkında bilgi verdi. Son bir yılda büyük fiyat artışların yaşandığını belirten Altınay, “Konut fiyatları Türkiye genelinde yüzde 50 oranında arttı.   Bu oran İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerin gözde ilçelerinde yüzde 100’e kadar çıktı. İnşaat maliyetlerinin yükselmesi bunun en büyük sonucu. O nedenle de birçok insan birikimleriyle konut alamaz duruma geldi” dedi.

Konut fiyatlarının yüksekliği nedeniyle alım yapmayanların yatırıma yöneldiğini aktaran Altınay, “Büyük bir kısmı parasını yatırım araçlarında tutuyor. Ancak bir kısmı da arsalara yöneldi. Şimdi alıp değerlenmesini bekliyorlar. Özellikle de değerinin altında arsa olursa kapış kapış gidiyor” diye konuştu.

'TEKİRDAĞ'IN İLÇELERİNE RAĞBET VAR'

En çok rağbet gören yerler hakkında da bilgi veren Altınay, “Bütçe dostu olması nedeniyle İstanbul Esenyurt, Tekirdağ Çerkezköy ve Çorlu civarları büyük rağbet görüyor.  Onun dışında Silivri’ye, Çatalca’ya yakın mahalleler isteniyor. İnsanlar, buralara küçük de olsa bir ev yapıp hafta sonları zaman geçirebilecekleri yerler olsun istiyorlar. Pandemi öncesine göre 2-3 kat fiyat artmasına rağmen talep görmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: konut alamayan arsaya yöneldi

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı

Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Ailelere Yasal Haklar ve Sosyal Destekler Anlatıldı

Fevziye Camii Tuvaleti Yenilenerek Hizmete Açılıyor

Ölçü ve Ölçü Aletleri İçin Periyodik Muayene Zorunluluğu ve Süreleri Açıklandı

FETÖ Operasyonlarında 81 Şüpheli Yakalandı, Aralarında Aktif Kamu Görevlileri de Var

Mudanya'da Sömestr Tatili İçin Ücretsiz Akademi Programı Hazırlandı

Yomra Belediye Başkanı, Kaşüstü Mahallesi'ndeki Oyun Atölyesi Açılışına Katıldı

Çemişgezek'te Kar Mücadelesi: Okul Güzergahlarına Öncelik Veriliyor

Kapadokya Huzurevi Nevşehir'de Hizmete Açıldı

Kruvaziyer Yolcu Sayısı 2013'ten Sonra İlk Kez 2 Milyonu Aştı

Samsun Batı Çevre Yolu'nun Temeli Atıldı, Yıllık 2 Milyar Lira Tasarruf Bekleniyor

Pamukkale'de İki Mahallede Parselasyon Planı Askıya Çıkıyor

Bolu'da Yılkı Atlarına Kış Desteği

Samsun'da Yeşilkent Kavşağı Hizmete Açıldı, Yıllık 645 Milyon Lira Tasarruf Bekleniyor