Kocasinan'da Camiler Ramazan Öncesi Gül Suyuyla Temizleniyor

Kocasinan

Kocasinan Belediyesi, ilçedeki 268 camiyi Ramazan ayı öncesinde kapsamlı şekilde temizleyip gül suyuyla yıkıyor. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaşların huzurlu ve hijyenik ortamlarda ibadet etmesinin öncelikleri oldu


Cami Temizlik Seferberliği Başladı

Kocasinan Belediyesi, 2014 yılında kurduğu "Cami Temizleme Ekibi" ile Ramazan ayı öncesinde ilçe genelindeki camilerde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, camilerin kutsal mekânlar olduğunu vurgulayarak, vatandaşların ibadetlerini huzurlu, sağlıklı ve temiz bir ortamda yapabilmeleri için çalıştıklarını ifade etti.

"Huzurlu İbadet Ortamı Sağlıyoruz"

İlçe sınırları içindeki 268 caminin periyodik olarak temizlendiğini ve gül suyuyla yıkandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Belediye olarak sadece fiziki restorasyonlar yapmıyor, aynı zamanda hemşehrilerimizin huşu içinde ibadet edebilmesi için temizlik ve hijyene büyük önem veriyoruz. Özellikle Ramazan ayında bu hassasiyetimizi artırıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesindeki ekip ile 185 merkez ve 83 kırsal mahallede toplam 268 camimizin temizliğini düzenli yapıyoruz. Camiler ayda en az bir kez genel temizlikten geçiriliyor ve gül suyu ile yıkanıyor. Ramazan ayı başta olmak üzere dini ve özel günlerde bu uygulamayı sıklaştırıyoruz. Cemaatimizin mis gibi gül kokan, huzurlu ortamlarda ibadet etmesini sağlıyoruz." dedi.

Çolakbayrakdar, vatandaş memnuniyetini esas alan hizmet anlayışıyla sosyal belediyecilik çalışmalarının süreceğini de sözlerine ekledi.

Teknolojik Ekipmanlarla Detaylı Temizlik

"Daha Temiz Kocasinan" parolasıyla çalışan belediye, cami temizliğinde son teknoloji ekipmanlar ve profesyonel personel kullanıyor. Camilerin halıları, kapıları, camları, ahşap bölümleri, kitaplıkları ve fayansları özel hijyenik sistemlerle detaylı şekilde temizleniyor ve gül suyu ile yıkanarak ferah bir ortam oluşturuluyor. Toplam 4’er kişiden oluşan 2 ayrı profesyonel ekip, ilçe genelindeki tüm camileri ayda en az bir kez temizlerken, Ramazan ayında bu çalışmalar yoğunlaştırılarak devam edecek.


Kayseri,Kocasinan Belediyesi

Kayseri,Kocasinan Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Konyalı genç seyyahlar bu yıl da İstanbul'la buluşacak

22 yıl sonra gelen iade... “Melek Heykeli” yerine döndü

Tekstilde geleceğin kodları Bursa'da yazıldı

Kanser artık yaş tanımıyor!

İstanbul Bakırköy'de minik eller can verdi

Minguzzi ailesinden Başkan Tugay’a ziyaret

EPDK’dan doğal gaz tarifelerine revizyon... Yeni üst sınırlar 1 Nisan’da yürürlükte

Kırıkkale'de Çocuk Trafik Eğitim Parkı'ndan 20 Bin Öğrenci Faydalandı

32 Yıllık Trafik Polisi, Motosiklet Konvoyuyla Mesleğine Veda Etti

Körfezdeki dev temizliğe hayran kaldılar... Dip Çamuru Projesi etkiledi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alınca Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Esnaf ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Frankofon Film Festivali Nilüfer'de Başladı

Yeşilyurt'ta Otizm Yaşam Merkezi Nisan'da Açılıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Aşağıbağlar'da Vatandaşlarla Buluştu