Kocasinan Belediyesi, Türkiye'de Kendi İmkânlarıyla Kentsel Dönüşüm Yapan İlk Belediye

Kocasinan Belediyesi, Türkiye

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Kayseri tarihinin en büyük kentsel dönüşüm hamlesi olduğunu ve 50 milyar TL bütçeyle hayata geçirileceğini açıkladı.


Kayseri'nin En Büyük Kentsel Dönüşüm Hamlesi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri'nin geleceğini şekillendirecek Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tarihe geçeceğini belirtti. Çolakbayrakdar, "Kocasinan, Türkiye'de kendi imkânlarıyla büyük ölçekli kentsel dönüşüm yapan ilk ve tek belediyedir." dedi.

Kentsel Dönüşümde Öncü Rol

Kayseri'de düzenlenen "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" programının, Kocasinan Belediyesi'nin vizyoner dönüşüm modelinin doğru ve örnek bir adım olduğunu gösterdiğini vurgulayan Çolakbayrakdar, "Kocasinan, eşittir kentsel dönüşümdür." ifadesiyle bu alandaki öncülüklerini ortaya koydu.

Sosyal Dönüşüm Hedefi

"Kentsel dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşümdür." diyen Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Göreve geldiğimden beri 10 yıldır, 11 bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yarınlarımız ve çocuklarımız için uygun çevre şartları olan, çağdaş standartlarda bir mahalle inşa etmek ancak kentsel dönüşümle mümkündür."

Geleceğin Kayseri'si İçin Tarihi Adım

Kayseri'nin geleceğini şekillendirecek Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tarihe geçecek bir adım olduğuna dikkat çeken Çolakbayrakdar, "Argıncık Mahallesi sınırları içerisindeki bazı alanların 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' ilan edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu karar, çocuklarımız ve geleceğimiz için bir umut olacak." dedi.

50 Milyar TL'lik Dönüşüm

Argıncık Mahallesi'nde gerçekleşecek kentsel dönüşümün 50 milyar TL bütçesi olduğunu belirten Çolakbayrakdar, proje alanının detaylarını paylaştı: "Argıncık bölgesinde çalışacağımız alan 63,9 hektar, yani 630 bin metrekarenin üzerinde bir bölgeyi kapsıyor. Bunun 455 bin metrekaresi vatandaş mülkiyetinde. Bölgede yaklaşık 1.500 yapı bulunuyor ve muhtemelen 3 binden fazla bağımsız bölüm yenilenecek."

Çolakbayrakdar, Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projeleriyle yeni, çağdaş mahalleler inşa ederek ilçeye yeni bir kimlik kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Kayseri,Kocasinan Belediyesi

Kayseri,Kocasinan Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Bakırköy'de 60 noktaya anında müdahale

İstanbul Valiliği'nden meteorolojik tedbir çağrısı

Ormanya’da tetiştirilen kızıl geyikler Kuzuyayla’nın müdavimi oldu

Çorlu AKE, Yangın Güvenliği ve Mücadele Eğitimi Aldı

Çorlu Belediyesi'nden 150 Üniversite Öğrencisine 5.4 Milyon TL Burs

İstanbul Merkezli 6 İlde Eş Zamanlı Operasyon: 10 Ton Kokain Vakasına Bağlantılı 7 Şüpheli Yakalandı

Meram Belediyesi'nin Yapay Zeka Destekli Yol Projesi Ödül Aldı

Yerel Yönetimler Temsilcileri Tarsus'ta Bir Araya Geldi

Haliliye Belediyesi, Kadınlar İçin Mesleki ve Kişisel Gelişim Kursları Düzenliyor

İstanbul'da düzenlenen operasyonda 2,76 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Kocasinan'da Ramazan Öncesi Fırınlara Yoğun Denetim

Düzce'de kar mesaisi

Çankırı'da Jandarma, Tuz Mağarası'nda Devriye Görevini Sürdürüyor

Yıldırım Kaya, Tepebaşı'nda Cumhuriyet ve Laiklik Üzerine Söyleşi Gerçekleştirdi

Edirne'de Düzenlenen Operasyonda 220,7 Kilo Kokain ve 69 Kilo Skunk Ele Geçirildi