Kocagöz: 'Deneyimden Beslenen Şehirler Güçlüdür'

Kocagöz:

Kepez Belediyesi'nin Yaşlılar Haftası için düzenlediği 'Şiirden Sevgiye' etkinliğinde konuşan Başkan Mesut Kocagöz, yaşlıların deneyiminin şehirler için önemini vurguladı.

Kepez Belediyesi'nin Yaşlı Dostu Kepez Projesi kapsamında düzenlediği "Şiirden Sevgiye" etkinliği, Yaşlılar Haftası'na sanat dolu bir geceyle anlam kattı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda şiir ve müzik dinletileri izleyicilerden büyük beğeni topladı. Etkinliğe Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, eğitimci-yazar Tuncer Çetinkaya, şair Şükrü Erbaş, Modern Zamanlar Şiir Topluluğu, Kepez Gönüllüleri ve Tazelenme Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Şiir ve Müzikle Anlamlı Bir Hafta

Program, sanatın birleştirici gücüyle yaşlıların toplumdaki değerini bir kez daha ön plana çıkardı. Modern Zamanlar Şiir Topluluğu ve orkestrası, izleyicilere şiir ve müzik ziyafeti sundu. Şair Şükrü Erbaş'ın katılımı ve paylaşımları, salonda duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Farklı kuşakların bir araya geldiği gecede, Yaşlılar Haftası kutlandı.

"Mesele Sadece Yaş Almak Değil"

Etkinlikte konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Yaşlılar Haftası'nın önemine değindi. Kocagöz, "Bugün burada sadece bir haftayı anmak için değil, bir ömrün biriktirdiği anlamı birlikte hatırlamak için bir aradayız. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Mesele sadece yaş almak değil, yaşama değer katmaktır" ifadelerini kullandı.

Yaşlılık Bir Son Değil, Birikimdir

Kocagöz, yaşlılığın doğru yaşanmış bir hayatın birikimi olduğunu belirterek, yaşam boyu öğrenmenin ve sosyal bağların önemini vurguladı. Aktif sosyal yaşamı olan bireylerin daha uzun ve sağlıklı yaşadığını ifade eden Kocagöz, belediyelerin bu ortamı sağlamakla yükümlü olduğunu kaydetti.

"Şehirler İnsanlar Gibidir"

Kocagöz, "Şehirler de insanlar gibidir. Eğer bir şehir, yaş almış bireylerinin deneyiminden besleniyorsa, o şehir güçlüdür, o şehir kudretlidir" dedi. Belediyelerin görevinin sadece hizmet üretmek değil, yaşlı bireylerin hayatın içinde kalmasını sağlayacak ortamı kurmak olduğunu söyledi. Erişilebilir mekanların ve sosyal katılım alanlarının sürdürülebilir şehir yönetiminin temeli olduğunu ifade etti.

Yalnızlık Kader Değildir

Yaşlılıkla en çok anılan kavramlardan birinin yalnızlık olduğuna dikkat çeken Kocagöz, doğru politikalarla bunun kader olmadığını söyledi. "Bir telefon, bir ziyaret, bir sohbet... İnsan, temas ettiği kadar hayattadır" diyen Kocagöz, saygı, anlayış ve dayanışmanın olduğu bir şehri bugünden birlikte inşa etmek gerektiğini vurguladı. Yaşlıları şehrin hafızası olarak nitelendiren Kocagöz, "Hafızasını kaybeden toplumlar yönünü de kaybeder" diye konuştu.
 

Antalya,Kepez Belediyesi

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Şanlıurfa'da Bağımlılıkla Mücadelede 100 Kişilik Başarı

Gemlik'te Altyapı Yenileniyor, Taşkın Riskine Karşı Önlem Alınıyor

Bursa Uluslararası Spor Festivali'nin İkincisi Coşkuyla Devam Ediyor

Bursa'da Arıcılık Sektörüne Büyükşehir Desteği

STRATCOM 2026 tamamlandı... İletişim Başkanı Duran’dan 'daha adil dünya' vurgusu

Bursa'da 'İnsan ve Felsefe' Temalı Söyleşi Yoğun İlgi Gördü

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Bölgesinde Altyapı Güçlendirme Çalışmaları Başladı

Bursa, Akıllı Topluluk Forumu'nun Smart21 listesinde yerini korudu

Bursa'da Dünya Tiyatro Günü Çelenk Sunumu ve Bildirilerle Kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç'i Dolmabahçe'de ağırladı

Bursa Osmangazi’de perde Orhan Kemal için açıldı

Nevşehir Belediye Başkanı, Sanayi Esnafıyla Kahvaltıda Buluştu

Nevşehir Belediyesi, PMYO ve BESYO Adayları İçin Ücretsiz Parkur Kursu Düzenliyor

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Üstündağ, KKTC'deki Üniversite Programına Katıldı

Nevşehir Belediyesi, 7-10 Yaş Grubuna Yönelik Ödev Takip Atölyesi Düzenliyor