Kocaeli'nin ödüllü projesinde 3. etap başlıyor

Kocaeli

Kocaeli'nin ödüllü projesinde 3. etap başlıyor

Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim projesinde yeni dönem başlıyor. Afet yönetim sistemine halkın paydaş olarak katılımının sağlanması hedefleniyor.

KOCAELİ (İGFA) - 17 Ağustos 1999’da yaşanan ve 45 saniye süren Marmara Depremi, Kocaeli, Yalova, Sakarya, İstanbul ve Düzce’de büyük yıkıma neden olmuş ve binlerce insan hayatını kaybetmişti.

Asrın felaketinin merkez üssü olan Kocaeli, deprem izlerini silerken olası afetlere karşı da ciddi hazırlık yapıyor. Bu kapsamda Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’nde yeni dönem çalışmaları başlandı.

3. ETAP ÇALIŞMALARI

2016 yılında imzalanan protokol ile 1.etap çalışmalarına başlanan Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında 5 ilçede toplam 22 mahallede eğitimler verilmişti. AFAD tarafından 2019 yılında afet konusunda toplumu bilinçlendirme projeleri arasında iyi uygulama örneği olarak seçilen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi, 2020 yılında Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Altın Karınca yarışmasında, afet yönetimi alanında birincilik ödülü aldı. 2020 yılında 2. etap eğitimleri pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen projenin 3. etap çalışmaları için Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında 3. etap eğitimleri başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi devam ediyor. Toplumda afet bilinci kültürünü oluşturmak için gerçekleştirilen projenin 3. etap çalışmaları Maide Restoran’da yapılan toplantıyla başladı.

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, AFAD İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, Doç.Dr. Serpil Gerdan, projede görevli Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi personeli, itfaiye eğitmenleri, ilkyardım eğitmenleri, afet eğitmenleri ve mühendisler katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından eşya sabitlemeye yönelik hazırlanan Güvenli Yaşam Odası ile toplumda depreme karşı yapısal olmayan risklerin azaltılması konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Toplantı sonunda proje içinde olan katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.


Haber Kaynak : İGFA

İki fuara 339 Türk markasını taşıdı

Kadınlara şiddeti önleyecek Araştırma Komisyonu 'Resmi'leşti

Selen Görgüzel'den yepyeni bir tarz! Arabex

Tekrarlar ve uzatmalar kekemelik belirtisi olabilir!

GENSED, Eskişehir’de sektör temsilcileriyle buluştu

İstanbul Bakırköy yenileniyor

İstanbul Bursa'ya indi!

İstanbul'daki yenidoğan desteğinde hedef 45 bin aile

En pahalı muz! Duvara bantlı ama rekor fiyata satıldı!

Feti Yıldız: MHP derviş gönüllülerin yeridir

Tek seferde milyonlarca uyuşturucu ele geçirildi! 2 tona yakın uyuşturucu!

1 milyon mükellef e-Defter sistemine dahil oluyor

Türkiye’de ailelerin yüzde 31'i çocuklarıyla çatışma yaşıyor!

RTÜK'ten TBMM Akran Zorbalığı Alt Komisyonu’na bilgilendirme

COP29’da dip çamurunu anlatıldı