Kocaeli'nin ödüllü projesinde 3. etap başlıyor

Kocaeli

Kocaeli'nin ödüllü projesinde 3. etap başlıyor

Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim projesinde yeni dönem başlıyor. Afet yönetim sistemine halkın paydaş olarak katılımının sağlanması hedefleniyor.

KOCAELİ (İGFA) - 17 Ağustos 1999’da yaşanan ve 45 saniye süren Marmara Depremi, Kocaeli, Yalova, Sakarya, İstanbul ve Düzce’de büyük yıkıma neden olmuş ve binlerce insan hayatını kaybetmişti.

Asrın felaketinin merkez üssü olan Kocaeli, deprem izlerini silerken olası afetlere karşı da ciddi hazırlık yapıyor. Bu kapsamda Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’nde yeni dönem çalışmaları başlandı.

3. ETAP ÇALIŞMALARI

2016 yılında imzalanan protokol ile 1.etap çalışmalarına başlanan Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında 5 ilçede toplam 22 mahallede eğitimler verilmişti. AFAD tarafından 2019 yılında afet konusunda toplumu bilinçlendirme projeleri arasında iyi uygulama örneği olarak seçilen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi, 2020 yılında Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Altın Karınca yarışmasında, afet yönetimi alanında birincilik ödülü aldı. 2020 yılında 2. etap eğitimleri pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen projenin 3. etap çalışmaları için Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında 3. etap eğitimleri başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi devam ediyor. Toplumda afet bilinci kültürünü oluşturmak için gerçekleştirilen projenin 3. etap çalışmaları Maide Restoran’da yapılan toplantıyla başladı.

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, AFAD İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, Doç.Dr. Serpil Gerdan, projede görevli Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi personeli, itfaiye eğitmenleri, ilkyardım eğitmenleri, afet eğitmenleri ve mühendisler katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından eşya sabitlemeye yönelik hazırlanan Güvenli Yaşam Odası ile toplumda depreme karşı yapısal olmayan risklerin azaltılması konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Toplantı sonunda proje içinde olan katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.


Haber Kaynak : İGFA

Bolu Göynük Çevre Yolu hizmete açıldı

Başkan Bozbey'den CHP'nin Bursa mitinginde adalet ve demokrasi çağrısı

Meteoroloji 38 il için uyardı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, kimsesizlerin kimsesi olmak için yola Çıktı

Milli pedallar göğsümüzü kabarttı

Başkan Ovalıoğlu’ndan gençlere: Yanınızdayım

Bakan Göktaş'tan yoğun "aile diplomasisi"

PLASFED: Sanayi güçlenirse Türkiye büyür

Sibel Can'dan yaza ışıltılı merhaba

Başkan Aras’a 'Sosyalist Enternasyonal'den uluslararası görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şara ile görüştü

DOSABSIAD, HOMETEX 2025'e 60 firma ile damga vurdu

Bayram tatilinde tren kapasitesi artıyor! 10 bin 866 ek koltuk!

Gemlik Basketbol U18 potada finalde

BtcTurk Vadi Açıkhava 2025 sezonu başlıyor