Kocaeli'den Marmara'ya net mesaj: O tesisler çalışmazsa Marmara'nın sonu ölüm!

Kocaeli

Kocaeli'den Marmara'ya net mesaj: O tesisler çalışmazsa Marmara'nın sonu ölüm!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Körfezi’nin temizliği başta olmak üzere çevre ile ilgili son derece hassas çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, “Çevre ile ilgili her alanda iddialıyız” dedi. Başkan Büyükakın, arıtma tesislerinin çalıştırılmaması halinde işin sonunun Marmara Denizi'nin ölümü olduğunu iddia etti.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen otobüs tanıtım programında önemli mesajlar verdi.

Başta Marmara Denizi olmak üzere çevreyle ilgili çok hassas çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Büyükakın, boş zamanlarında belediye başkanlığı yapanlardan olmadıklarını belirterek, "Birileri gibi başka işlerinin arasında, 5 yılda bir seçime girerken belediye başkanı olduğumuzu hatırlayıp belediye başkanlığını mış gibi yapmıyoruz" dedi.

“ÇEVRE KONUSUNDA ŞAMPİYON OLDUĞUMUZ ORTADA”

“Bakın, burada bugün bu törende hizmete aldığımız araçlar halkımıza toplu ulaşımda konfor sağlayacağı gibi, çevre dostu oluşları açısından da önemli" diyen Başkan Büyükakın, "Nasıl ki, atık su yönetimiyle ilgili Marmara Denizimizi korumaya yönelik adımlar atıyorsak, çevreci otobüslerimizle havamızı da koruyoruz. Biz bunları söylediğimizde, Marmara Denizi ile ilgili hassasiyet göstermesi gerekenler, ‘-Sen bizim başkanımıza neden laf söylüyorsun’ demeyi tercih ediyorlar. Bunlar politik meseleler değil. Bunlar şehirlerin, ülkelerin meseleleri, geleceğimizin meseleleri.” dedi.

“MARMARA DENİZİ FELAKETE İLERLİYOR”

“16 milyon İstanbul’un 8 milyonunun kanalizasyonunu Marmara Denizine gözünüzü kırpmadan salarsınız Marmara Denizi geri dönülmez bir şekilde felakete gider" diyen Başkan Büyükakın, "Biz bunu dile getiriyoruz. Eğer arıtma tesisleri yapılmaz, mevcut arıtma tesisleri çalıştırılmazsa bu işin sonu Marmara Denizi’nin ölümü. Diyorlar ki, niye sürekli bunu söylüyorsun. Ben söylemeyeyim de kim söylesin? Ben belediye başkanıyım, bu şehrin insanları bana bu şehri emanet etmişler. Marmara Denizi, bu şehrin yaşam parçalarından bir tanesi. Bu denizin kenarında oturulamadığını düşünün” diye konuştu.

“Üniversite öğrencisi olduğumuz yıllarda Haliç’in yanından geçmek mümkün değildi. Ben hatırlıyorum bu şehre gelen insanlar, üniversitedeki arkadaşlarım ‘Be Kocaeli’den geliyorum’ dediğimde ‘kokan şehir mi?’ derlerdi. Şehre girerken kesik bir kokuyla karşılaşırdı insanlar. Şimdi, Elhamdülillah şehrin batısından da, doğusundan da girdiğinizde yeşillikle karşılanıyorsunuz. Denizini, doğasını koruyoruz ve bu şehrin gelecek nesillere tertemiz bir şekilde teslim edilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bu konuda çok iddialıyız. Çevre ile ilgili her alanda iddialıyız.”


Haber Kaynak : İGFA

Van'da Sakatatçılar Çarşısı'na Hijyen Denetimi

Pendik Masal Parkı'nda Yarıyıl Tatili Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor

Yeşilyurt'ta Yaşam ve Spor Merkezi Kayıtları Başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, İkizce TOKİ Şantiyesinde İncelemelerde Bulundu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı... Aziz İhsan Aktaş duruşmasındaki görüntülere soruşturma açıldı

Pendik Belediyesi Araç Kiralama Hizmeti İçin İhale Açtı

Mersin'deki Hanımevleri, Merkeze Gelen Kadınlara Güvenli Dinlenme Alanı Sunuyor

Muratpaşa Belediyesi'ne Erişilebilirlik Belgesi Verildi

Deniz Zeyrek, İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi'ni Ziyaret Etti

15. Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi'ne yoğun ilgi

Ortaköy Çevre Yolu, Törenle Trafiğe Açıldı

Aksaray'da Sosyal Belediyecilik Öncelik Haline Geldi

Küçükçekmece'de Sömestir Etkinliklerine Yoğun İlgi

MEB’in “Ailem” dizisi ikinci sezonuyla geri dönüyor

İstanbul Beylikdüzü'nde halk sağlığı günleri