Kocaeli'de öğrencilere afet bilinci aşılanıyor

Kocaeli

Kocaeli'de öğrencilere afet bilinci aşılanıyor

Büyükşehir, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Başiskele Aydınkent İlk ve Ortaokulu’nda kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Deprem öncesinde, deprem anında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirilen öğrenciler, afetlere karşı bilinçli olmanın önemini kavradı.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Başiskele Aydınkent İlk ve Ortaokulu’nda kapsamlı bir deprem tatbikatı düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikat öncesinde, okula ait deprem tahliye planları gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler yapıldı. Ardından öğrencilere deprem öncesinde, deprem anında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Öğretmenler de tahliye süreci hakkında bilgilendirildikten sonra tatbikat başlatıldı.

ÇÖK-KAPAN-TUTUN HAREKETİ UYGULANDI

Senaryoya göre, 1 Mart günü saat 10.30’da İstanbul merkezli bir deprem meydana geldi. Deprem anında öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli, “Çök-Kapan-Tutun” hareketini uyguladı. Sarsıntının geçmesiyle birlikte bina tahliye edilerek öğrenciler, öğretmenlerin yönlendirmesiyle bahçedeki toplanma alanına sınıf düzeninde sıralandı.

SENARYO GEREĞİ BİR ÖĞRENCİ MAHSUR KALDI

Tatbikat kapsamında, deprem sırasında yaralanan bir öğrenci senaryo gereği sınıfta mahsur kaldı. Olay yeri yönetim merkezi kurularak tahliye süreci devam ettirildi. Haberleşme, hasar tespit, arama-kurtarma, ilk yardım, yangın söndürme, toplanma alanı ve öğrenci teslim ekipleri görevlerini yerine getirdi. Arama-kurtarma ve ilk yardım ekipleri, yaralı öğrenciyi güvenli bir alana taşıyarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Hasar tespit ekibinin incelemesi sonucunda okulda herhangi bir yapısal hasar olmadığı belirlendi.

GERÇEKÇİ SENARYO EŞLİĞİNDE

Tatbikatın sonunda, güvenlik önlemleri kapsamında okul giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Acil durum toplanma alanında öğrenci sayımı yapıldı ve öğrenciler, velilere teslim edilirken ilgili formlar imzalatıldı. Gerçekçi senaryolar eşliğinde gerçekleştirilen tatbikat, öğrencilerin ve öğretmenlerin afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmesine katkı sağladı. Büyükşehir yetkilileri, benzer tatbikatların farklı okullarda da gerçekleştirileceğini belirtti.


Haber Kaynak : İGFA

SASKİ, Akyazı'daki İlkokullarda Su Müfettişi Eğitimlerini Sürdürüyor

Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz, Adem Yavuz Mahallesi'ndeki Üstyapı Çalışmalarını İnceledi

Nilüfer'de 'Ustalara Saygı' Konser Serisi Başladı

Kürtçe Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

İstanbul’da MLKP operasyonu! 11 gözaltı

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: 'Melek Yatırımcılık Hayır İşi Değil, Geleceğe Yatırımdır'

Nilüfer Belediyespor Voleybol Takımı, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

Odunpazarı'nda 37 Sokakta Üstyapı Çalışmaları Tamamlandı

Eğitimde yeni rekabet kuralı: Marka olmak

Yeşilyurt Genç Meclisi 2026 Dönemi İçin Üye Başvurularını Açtı

Gülsan Sanayi Bölgesi'nde Kentsel Dönüşüm Süreci Başladı

VASKİ, e-Devlet Üzerinden Yeni Abonelik ve Borç Sorgulama Hizmeti Başlattı

Mersin'de Kültür Politikaları Masaya Yatırıldı

Sakarya'da Özel Gereksinimli Çocuklarla İletişim ve Sınır Koyma Semineri Düzenlendi

3. Amed Uluslararası Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi