Kocaeli Büyükşehir SBÜ ile kentsel araştırma işbirliğinde

Kocaeli Büyükşehir SBÜ ile kentsel araştırma işbirliğinde

Kocaeli Büyükşehir SBÜ ile kentsel araştırma işbirliğinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile SBÜ arasında TABİP başta olmak üzere AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarının yapılması gibi çeşitli konuları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) arasında,

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP) başta olmak üzere, kentsel tarım, topraksız tarım, bitkisel üretim, ürün geliştirilmesi, satış-pazarlama, eğitim stratejileri, tarım turizmi ve hasadı yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç sanayinde kullanılması amacıyla AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarının yapılması gibi çeşitli konuları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

TABİP İLHAM KAYNAĞI OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik edilen çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen, Kocaeli’nin en önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP), Türkiye’de birçok belediyeye ve kuruma ilham kaynağı oluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarım hizmetleri alanına giren faaliyetlerinin, tarafların nitelikli insan kaynağı ve altyapılarını birlikte kullanarak, vizyon, misyon ve stratejilerine uygun şekilde müşterek olarak gerçekleştirilmesinde, sorumlulukları ve iş birliğini düzenlemek amacıyla hazırlanan protokol, Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze hizmet binasında düzenlenen törenle imzalandı. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve diğer ilgililer katıldı.

Başkan Büyükakın, törende yaptığı konuşmada Kocaeli’de tarımsal üretimin ve ürünlerin katma değerinin artırılması doğrultusunda çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Omurganız yılların altında ezilmesin!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nden Mekke'den kentsel dönüşüm

Boğaziçi Film Festivali'nde 31 yapım seyirciyle buluşacak

Enfeksiyonlarına karşı en etkili kalkan!

Drift sezon finali İstanbul Park'ta

Manisa'da Geniş Çaplı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şuhut Belediye Başkanı'na Ziyaret

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ayşe Alkaç'ı Ebediyete Uğurladı ve Sima Perde Mağazası Açılışına Katıldı

Muş Belediyesi 4 Noktaya Üstü Kapalı Durak Yerleştirdi

Türkiye-Afrika ilişkilerini güçlendirecek zirve İstanbul’da

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı