Kocaeli AB Türkiye Delegasyonu'nu ağırladı

Kocaeli AB Türkiye Delegasyonu

Kocaeli AB Türkiye Delegasyonu'nu ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’u konuk etti.

KOCAELİ (İGFA) - Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht’i makamında konuk etmesinin ardından bu seferde Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’u konuk etti.

Kocaeli’ni tanımak için ayrı bir gayretinin olduğunu ziyaretinde dile getiren Büyükelçi Meyer, SİEMENS gibi firmaların yanı sıra iş dünyasıyla bir araya geldiğini de ifade etti.  Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin Türkiye açısından üretim, bilişim, lojistik gibi birçok alanda önemi hakkında konuk Büyükelçiyle görüş alışverişi yaptı.

Dünyadaki enerji fiyatları, pandemi süreci ve sonrası değişimler gibi bölge coğrafyasını da içine alan uluslararası alandaki gelecek vizyonu üzerine değerlendirmelerini yapan Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin ihracat anlamında ana hedefi olarak Avrupa'nın ilk sırada olduğunu belirterek, "2021 yılı itibariyle Türkiye’de araç üretiminin yüzde 38,9’u Kocaeli’nden karşılanmaktadır. Kocaeli Odasına kayıtlı 3.410 firmanın 338’i yabancı sermayelidir" diye konuştu.

"Kocaeli bir üretim ve emek şehridir" diyerek konuk Büyükelçi’ye bilgi veren Başkan Büyükakın, “Yabancı sermayeli firmalar arasında Almanya, Hollanda, Amerika, Fransa, Güney Kore, İtalya firmaları öne çıkmaktadır. Dünyanın marka firmaları; Ford, Hyundai, Anadolu-Isuzu, Siemens, Türk Pirelli, Good Year, Brisa, Bridgestone, Bosch gibi firmalar Kocaeli’nde üretim yapmaktadırlar. Şehrimizden dünyaya açılmaktadırlar” ifadelerini sarf etti.


Haber Kaynak : İGFA

HAYAT KURTARACAK EĞİTİMLER İBB GENÇLİK OFİSLERİNDE BAŞLIYOR

İSKİ’DEN 1 MİLYAR 540 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM

Çanakkale'de Üniversite Öğrencilerine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Eğitimi Verildi

Çanakkale'de Çarşı Bölgesinde Temizlik Denetimi Yapıldı

İstanbul'un 'organik tam buğday ekmeği'ne ürün inovasyonu ödülü

Çanakkale Belediye Başkanı Erkek, Devam Eden Altyapı ve Eğitim Projelerini Yerinde İnceledi

3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvası'nda Yarı Final Maçları Belli Oldu

Çanakkale Belediye Tiyatrosu'nun 'Süt Kardeşler' Oyunu Prömiyer Yaptı

Anadolu Selçuklu Teşkilatı’ndan 'piyango' tepkisi

Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması Ödülleri Konya'da Sahiplerini Buldu

Altınordu'da Kreş ve Gündüz Bakım Evi İçin İhale Süreci Başladı

Mevlana'nın 752. Vuslat Yıldönümü 'Huzur Vakti' Temasıyla Kutlandı

Küresel Kadın Zirvesi Başkanı Irene Natividad: Kadın şirket liderlerinin sayısı halen çok az

Soğuk havada doğal gaz uyarısı... Hayati hatalara dikkat!

İstanbul Maltepe'de 'yerli malı' kadın emeğiyle kutlandı