Klima şikayetleri yüzde 363 arttı

Klima şikayetleri yüzde 363 arttı

Klima şikayetleri yüzde 363 arttı

Çözüm platformu Şikayetvar, klima sektörüyle ilgili verilerini paylaştı. Klimalarla ilgili şikayetler yaz döneminde yüzde 363 artarken, tüketicilerin en çok şikayet ettiği konu enerji tüketimi oldu. Verilere göre temmuz ayı 4.066 şikayet sayısıyla şikayetlerin zirve yaptığı ay oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye, yaz döneminde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle kavurucu günler yaşıyor. Sıcak ve bunaltıcı havalar tüketicilerin klima kullanımının artışına da beraberinde getirdi. Çözüm platformu Şikayetvar, klima sektörünü mercek altına aldı. Açıklanan veriler, 2022’nin ay dönemiyle (Haziran, Temmuz, Ağustos) 2023’ün aynı dönemi karşılaştırıldığında şikayetlerin yüzde 363 arttığını gösteriyor. Tüketicilerin klimayla ilgili en çok şikayet ettiği konuların başında enerji tüketimi gelirken, klima montajında sorun yaşanması, yetkili servisin zamanında randevuya gelmemesi öne çıkan diğer konular oldu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığı, bazı şehirlerde sıcaklık rekorlarının kırıldığı şu günlerde klima kullanımı artıyor. Şikayevar verilerine göre, bu dönemde klimalayla ilgili şikayetlerin yükselişte olduğu gözlemleniyor. Klima sektörüyle 2022’in yaz döneminde bin 472 olan şikayet sayısı 2023’ün aynı döneminde yüzde 363 artış göstererek 6 bin 811’e yükseldi. 4 bin 66 şikayet sayısıyla temmuz ayı şikayetlerin zirve yaptığı ay oldu.

Platformdan yapılan açıklamaya göre, klima sektöründe 2022’de gelen toplam şikayet sayısı 2 bin 390 iken, 2023’ün ilk 8 ayında şikayetler yüzde 221 arttı ve şikayet sayısı 7 bin 665’e ulaştı.

Açıklanan verilere göre tüketicilerin klimalarla ilgili en çok çözüm beklediği konu enerji tüketimiyle ilgili oldu. En çok şikayet edilen diğer konularsa şöyle sıralandı: Klima montajında sorun yaşanması, yetkili servisin randevuya gelmemesi, servisin ürün arızasında ilgisiz ve yetersiz kalması, cihazın alındıktan çok kısa bir süre sonra arızalanması.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: klima şikayetleri yüzde 363 arttı

Pendik Belediyesi'nin 13. Sosyal Tesisi PenCR Çamçeşme Hizmete Açılıyor

Çankırı'da Su Krizi: 13 Noktada Sondaj Çalışmaları Başlatıldı

İstanbul Maltepe’de market işgalleri kaldırılıyor

Yalova'da Parke Yol ve Kaldırım Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Yalova'da Yol ve Kaldırım Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Mersin Roman Ödülü'nün Kazananı Aydoğan Coşkun Oldu

Moriwaki’den Bursa’ya uyarı: Güney kol risk taşıyor!

Pendik Belediyesi Riskli Yapı Tespit Raporu Hizmeti İçin İhale Açtı

Pendik Belediyesi, Yenişehir Antrenman Sahası İçin İhale Açtı

Kayseri'de Organik Tarım Eğitimi Tamamlandı, Başarılı Üreticilere Bahçe Hakkı Tanındı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Mesaj Yayımladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer ve Demans Hastalarına Takip Cihazı Desteği Başlatıyor

TÜYAK Yangın Mühendisliği Dergisi'nin 31. sayısı yayında

Dr. Murat Aksu'ya uluslararası görev

İstanbul'da kaçakçılıkla mücadelede rekor artı... Önlenen vergi kaybı yüzde 33 yükseldi