GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Kızılay'dan mobil mutfak hizmeti

Kızılay

Kızılay'dan mobil mutfak hizmeti

Kızılay, 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla depremzedelere beslenme desteğini sürdürüyor.

ANKARA (İGFA) -  Kızılay, deprem bölgelerinde 18 bine yakın personel ve gönüllüsüyle destek sağlıyor.  Kızılay, 4 bine yakın profesyonel çalışanı ve 14 bine yakın gönüllüsü ile deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışıyor. Çalışmalarını ağırlıklı olarak depremzedelerin beslenme hizmetlerinin karşılanmasına odaklayan Kızılay, aynı zamanda bölgede görev yapan arama kurtarma ekipleri ile diğer çalışan ve gönüllülere de beslenme desteği sağlıyor. 

Kızılay koordinesinde Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede 5 aşevi, 199 mobil mutfak, 86 ikram aracı, 5 mobil fırın, 21 sahra mutfak ile görev yapılıyor.  

Mobil mutfak ve ikram araçlarını depremden etkilenen tüm illere sevk eden Kızılay koordinesindeki Afet Beslenme Grubu şimdiye kadar yaklaşık 5,6 milyon sıcak yemek, 1,2 milyon çorba, 6 milyon litre su, 6,1 milyon ekmek, 3,5 milyonluk ikramlık malzeme ile beslenme hizmeti verdi. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: kızılay'dan mobil mutfak hizmeti

Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık’ta yangınlara müdahale sürüyor

"En Uzun Gece" destanına ilk temsil

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok