Kızılay ve Kızılhaç iletişimcileri İstanbul’da buluştu

Kızılay ve Kızılhaç iletişimcileri İstanbul’da buluştu

Kızılay ve Kızılhaç iletişimcileri İstanbul’da buluştu

Kızılay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Bölgesel Kaynak Yaratma ve İletişim Beceri Paylaşımı” etkinliğinde 50’den fazla ülkeden 150 iletişim ve bağış profesyoneli İstanbul’da bir araya geldi.

İSTANBUL (İGFA) - Kızılay, İstanbul’da büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparak dünyanın farklı ülkelerinden iyilik çalışanlarını “Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Bölgesel Kaynak Yaratma ve İletişim Beceri Paylaşımı” etkinliğinde buluşturdu. Bu yıl İstanbul’da 7.si düzenlenen etkinliğe 50’yi aşkın ülkeden 150 iletişim ve bağış profesyoneli katılarak parçası oldukları Ulusal Kızılay ve Kızılhaç Derneklerinde bugüne kadar edindikleri bilgi, beceri ve tecrübeleri meslektaşlarıyla paylaştı. Açılış konuşmasını Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın yaptığı etkinlikte iletişim ve bağış alanında hayata geçirilen yenilikçi ve dijital uygulamalar, kampanyalarla  oluşturulan farkındalıklar, Kızılay ve Kızılhaç derneklerinin büyümesinde iletişim ve bağış faaliyetlerinin oynadığı rol, konvansiyonel ve sosyal medyanın nasıl bağış aracı olarak kullanılabileceği, iletişim yaklaşımlarının toplumlara göre nasıl şekillendiği, Kızılay ve Kızılhaç derneklerinin uygulamaya koyduğu farklı yatırım alanları, vb. konular üzerine yaklaşık 60 profesyonel sunum gerçekleştirdi.

Programa katılan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “İnsanlık olarak zorlu zamanlardan geçiyoruz. İklim değişikliğinin sebep olduğu doğal afet ve acil durumlar her geçen gün artıyor. Dünya genelinde çatışmalar yaygınlaştı. Özellikle kadın ve çocuklar bu krizlerden orantısız olarak etkilenen grupların başında geliyor. Tüm dünyada yaşanan ekonomik istikrarsızlık, milyonlarca insanı yerinden ederek göçe zorluyor. Dolayısıyla her birimiz, ancak sürdürülebilir bağış sistemiyle aşılabilecek küresel insani bir krizle karşı karşıyayız. Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri olarak faaliyetlerimizi devam ettirebilmemiz için kaynak geliştirme yaklaşımlarımız, araçlarımız ve platformlarımızı yenilikçi bir sistematiğe oturtmalıyız. Her geçen gün büyüyen insani ihtiyaçları göz önünde bulundurduğumuzda bağış, insani yardım çalışanları için çok daha önemli bir faktör haline geliyor. Bağış kazanım yeteneklerimizi güçlendirmek adına çok önemli birkaç faktör var. Bunlardan en önemlisi, iletişimin yakın ve samimi rolü. Bağış topladığımız kadar iletişim yapıyoruz, iletişim yaptığımız kadar bağış topluyoruz” dedi. 

Toplantıda, ulusal derneklerin bağış ve iletişim alanlarında çalışan profesyoneller, ülkelerinde hayata geçirdikleri bağış ve iletişim modelleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. 


Haber Kaynak : İGFA

Cargill’in 1000 Çiftçi 1000 Bereket programı 7'nci yılında

Manisa'da Muhtarlar Günü Etkinliği Düzenlendi

Bursa'nın İçme Suyu Uluslararası Standartlarda Arıtılıyor

Bakan Tunç: Bağımsız Filistin Devleti Sorunun Tek Çözümü

Şanlıurfa Masterler Başkanlık Turnuvası'nda Yıldızlar Şampiyon Oldu

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya Geçici Terminalde İncelemelerde Bulundu

İstanbul'da iş fırsatlarının yeni rotası Zeytinburnu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezona iki oyunla başladı

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya: Yeni Bulvarlar Hizmete Açılıyor

İstanbul Bakırköy Belediyesi Spor Kompleksi yenilenen yüzüyle hizmete açıldı

Yahyalı'da Yeni Sanayi Sitesi Projesi için Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Büyükkılıç, Yeşilhisar'daki Katı Atık Tesisi ve Fen Lisesi'ni Ziyaret Etti

Bozüyük Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Ödülü Aldı

Muş'ta Yeni Mahalle'de Asfalt Çalışması Tamamlandı

Konya Selçuklu'da öğrencilere sanatsal ufuk