Kızılay ekipleri deprem bölgesinde

Kızılay ekipleri deprem bölgesinde

Kızılay ekipleri deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından Kızılay Afet Operasyon Merkezi’nde kriz masası kuruldu.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Kızılay ekipleri bölge operasyon merkezleri ve Ankara’da bulunan merkez depolardan yüklediği barınma ve beslenme malzemeleriyle deprem bölgesine hareket etti. Kızılay, olası kan ihtiyacına karşı da bölgeye yönelik kriz planlaması yaparak, çevre illerden deprem bölgesine kan takviyesi yapıyor. 

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük depremin ardından Kızılay ekipleri teyakkuz durumuna geçti. Depremin hemen ardından Ankara Etimesgut’ta bulunan Afet Operasyon Merkezi’nde kriz masasını toplayan Kızılay, beslenme ve barınma desteği için deprem bölgesine yönelik planlamalarını yaparak ekiplerini harekete geçirdi. Bölgede bulunan depolarından ve Ankara’dan afet bölgesine barınma ve beslenme malzemelerini sevk etmeye başlayan Kızılay, arama kurturma ekiplerini de AFAD koordinesine yönlendirdi. 

Kızılay, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulması muhtemel olan kan ürünleri için de ayrı bir planlama yaparak, hastanelerin kan bankalarını takviye ediyor. Depremin etkilediği diğer bölgelerden deprem bölgesine kan ürünleri takviyesi yapılıyor. 

Kızılay gönüllüleri de Kızılay ekiplerine ve vatandaşlara destek olabilmek için harekete geçirilirken, AFAD’da kurulan koordinasyon merkezinden gelebilecek diğer görevlere yönelik olarak da Kızılay’ın planlamaları sürüyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: kızılay ekipleri deprem bölgesinde

Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak

Kütahya'da Macaristan'ın Özgürlük Savaşı'nın Yıl Dönümünde Dostluk Vurgusu

Kütahya Belediye Başkanı, Ramazan'da Vatandaşlarla Buluştu

DESKİ, Yolçatı Mahallesi'nde Su Altyapısını Modernize Ediyor

Bursa Osmangazi'de Anadolu’nun kahramanlık türküleri yankılandı

Afyonkarahisar'da Ramazan Etkinlikleri Yoğun İlgiyle Devam Ediyor

Yuvamız Bakırköy’de miniklere “Sıfır Atık” eğitimi

Denizli'de 5 bin TL'lik emekli yardımı başvuruları 19 Mart'ta sona eriyor

Kütahya'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Tunceli'de İki Ayrı Alanda Otopark Çalışmaları Başladı

Saatte 23 konutla 2 yılda 455 bin konut tamamlandı... İstanbul için kura çekimi bayram sonrası

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Keçiören'de Temizlik Seferberliği: Cadde, Sokak ve Parklar İçin Yoğun Mesai

Kepez'de Dört Mahalle İftar Sofrasında Buluştu

Keçiören'de Ulaşım Esnafı İftarda Bir Araya Geldi