Kış aylarında D vitamini ihtiyacı artıyor

Kış aylarında D vitamini ihtiyacı artıyor

Kış aylarında D vitamini ihtiyacı artıyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte neredeyse herkes bir kez soğuk algınlığı veya gribal enfeksiyonlara yakalanması dolasıyla beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri ve önemli noktaları açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte neredeyse herkes bir kez soğuk algınlığı veya gribal enfeksiyonlara yakalanması dolasıyla beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri ve önemli noktaları açıklayan Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş; beslenmede yapılacak ufak değişiklikler ile hastalığa yakalanma riskinin azaltılabileceğini söyledi.

Havaların soğumasıyla birlikte fiziksel aktivite de azaldığına dikkati çeken Güneş, genellikle yaz aylarında dikkat edilmeye başlanan kilo kontrolü, kış aylarında sekteye uğradığına vurgu yaptı.

"Günlerin kısa ve gecelerin uzun olması nedeniyle TV karşısında ve evde geçen zaman daha uzun olmakta ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden kilo artışı olabilmektedir" diyen Güneş, "Kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, sağlığımızın korunması açısından önem taşımaktadır. Yaşamın her döneminde sağlıklı ve dengeli beslenme önemli olduğunu ve bu yüzden tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli olarak almak gerekiyor" diye konuştu.

VİTAMİNLER YÖNÜNDEN ZENGİN BESLENİN

“Kış aylarında bağışıklığın düşmesiyle hastalıklara yakalanma riski artmaktadır. Bundan dolayı bağışıklığı güçlendirecek besinlere ağırlık verilmeli. Gün içinde farklı renkte olan sebze ve meyvelerden oluşan bir beslenme planı oluşturulmalı.  A ve C vitamininden zengin havuç, brokoli, lahana, karnabahar gibi sebzelerin yanında C vitamini yönünden zengin portakal, nar, mandalina, kivi gibi besinlerin tüketimi önemlidir” diyen Renan Güneş, E vitamininden zengin besinlerin de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli olduğunu söyledi.

Güneş, “Soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlarda vücut direncini artırarak bağışıklığı güçlendirir. Yeşil yapraklı sebzeler, kurubaklagiller, yağlı tohumlar ve kuru yemişler E vitamininden zengindir” açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye'nin denizlerdeki enerji gücü artıyor

Denizli'de Düzenlenen Goalball Kupası'nda Braille Alfabeli Madalyalar Dağıtıldı

Denizli'de Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği İle Renklendi

Kütahya Belediyespor, DMD Hastası Metehan İçin Anlamlı Maç Öncesi Bir Araya Geldi

Başkan Erkek Zagreb’de B40 zirvesinde

Kütahya'da Mesleki Eğitim İçin Stratejik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eğitimde dijital kaynaklar tek çatı altında

Kepez Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evini Yenileyerek Yaşam Kalitesini Artırdı

Kepez'de Mahallelerde Yangın ve Afet Farkındalık Eğitimleri Düzenlendi

İstanbul Bakırköy'ün yolları yenileniyor, altyapısı güçleniyor

Kepez Belediyesi, Sağanak Yağışlara Karşı 7/24 Teyakkuzda

Kepez'de Kirişçiler Mahallesi'nin Ulaşım Ağı Genişliyor

Ahmet Çalık Buz Pateni Pisti, sömestir tatilinde çocukların gözdesi oldu

Kepez'de Zabıta Ekipleri Marketleri Denetledi: Fiyat ve Son Kullanma Tarihi Kontrolü

EAFC 26 Espor Turnuvaları TEKNOMER'de Coşkuyla Tamamlandı