Kırşehir’deki yeni GES'le 600'den fazla mağaza beslenecek

Kırşehir’deki yeni GES

Kırşehir’deki yeni GES'le 600'den fazla mağaza beslenecek

Migros, Kırşehir’de ilk arazi güneş enerjisi santralini devreye aldı. Kırşehir GES Projesi ile 600’den fazla mağaza temiz enerji kaynakları ile beslenecek.

İSTANBUL (İGFA) - Migros, Kırşehir’de 321 dönüm arazi üzerine kurulu tesiste, özel olarak üretilmiş yaklaşık 63 bin adet çift yönlü yerli üretim güneş paneli kullanıldı. Bu çift yönlü paneller sayesinde hem direkt güneş ışınlarından hem de yerden yansıyan enerjiden maksimum verim elde edilebiliyor. En son teknoloji komponentler kullanılarak inşa edilen tesis, tek başına yıllık 56 bin 280 MWh enerji üretecek. Daha önce devreye alınan 11 bin MWh kapasiteli dört çatı GES projesinin ardından bu yatırımla birlikte Migros’un toplam GES projelerinde ürettiği enerji, yıllık enerji ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak kapasiteye ulaştı.  Migros, 2024 yılında GES projelerinin tamamı için 9,9 milyar TL yatırım gerçekleştirdi.

Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Şevki Tuncer, Kırşehir’de devreye alınan ilk arazi güneş enerjisi sistemi ile 600’den fazla Migros mağazamızın enerji ihtiyacını temiz enerji kaynakları ile karşıladıklarını belirtti. 

Migen ile elektrikli araç şarj istasyonları gibi sürdürülebilir ulaşım çözümlerine de yatırım yaparak çevre dostu bir ekosistem inşa ettiklerini söyleyen Tuncer, “Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla artan talebi karşılamak için Miggo Şarj uygulamamız ile mağazalarımızın otoparklarına şarj istasyonları kurduklarını belirterek, 2024 yılı sonunda 67 olan elektrikli araç şarj istasyonu sayısını 2025’te 150’ye çıkarma hedefinde olduklarını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Aybüke Albere: Okan Bayülgen'in dayağını yedim!

BTÜ'den liselilere iki dev proje... Akademisyenler okullarda, öğrenciler üniversitede

Türkiye’de yüzbinler habersiz... Çölyak hastalığında erken teşhis alarmı

Ağır hasar eşiği düştü, araç satın alırken risk arttı

Başkan Dalgıç'tan İmamoğlu'na destek

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşam bahçesi yaza hazır

Bakan Kurum’dan İstanbul’a dönüşüm çağrısı: Birlikte İstanbul'u güvenli hale getirelim!

İstanbul Bakırköy’de yeni annelere destek

Japon deprem uzmanından uyarı: Adalar ve Çınarcık Fayı'nda enerji birikiyor

Kocaeli Gebze’de glütensiz yemek yarışması düzenlendi

İstanbul’un depreme hazırlığına Avrupa’dan destek... Hibe Anlaşması Resmi Gazete'de

Darüşşafaka Sınavı başvurularında son gün 20 Mayıs

Edirne Keşan'da SARDOS Dallık pikniğiyle baharı karşıladı

Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kentsel dönüşüm müjdesi

İstanbul Beylikdüzü'nde voleybol turnuvası başladı