Kirazlı ve Şerbetpınarı İlkokul öğrencileri Su Müfettişi oldu

Kirazlı ve Şerbetpınarı İlkokul öğrencileri Su Müfettişi oldu

Kirazlı ve Şerbetpınarı İlkokul öğrencileri Su Müfettişi oldu

SASKİ, gelecek nesillerin su bilinci ile büyümesi için okullardaki Su Müfettişi eğitimlerini sürdürüyor. Şerbetpınarı ve Kirazlı İlkokulu’nda gerçekleşen eğitimlerde 150 öğrenciye suyun doğru kullanımı ve tükenebilir kaynaklar üzerinde tasarrufun etkileri anlatıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin su kaynaklarını korumaya yönelik altyapı çalışmalarının yanı sıra gelecek nesillere suyun bilinçli kullanımını anlatmaya devam ediyor.

Kocaali Şerbetpınarı ve Kirazlı İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde 150 öğrenci Su Müfettişi oldu.

Su Müfettişleri tasarruf konusunda örnek olacak
Suyun bilinçli kullanımı ve kullanım alanlarında yapılacak tasarrufları öğrenen minikler günlük yaşantılarında da çevrelerine örnek olacak. Sunum eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde dünya üzerindeki su kaynaklarının kuraklık karşısında yaşadığı sıkıntılar, su tasarrufu ile elde edilecek su miktarı ve kanalizasyona atılan atıkların çevreye verdiği zarar anlatıldı.

Eğitimler aralıksız şekilde devam edecek
Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Su kaynaklarının tükenebilir olduğunu ve kaynakların azaldığında doğada oluşabilecek hasarları gelecek nesillerle paylaşmaya devam ediyoruz. Tasarruf bilinci ile yetişen minikler Su Müfettişliğinin getirdiği sorumlulukla geleceğin kaynaklarına sahip çıkıyor. Şehir genelinde sürdürdüğümüz eğitimlere ara vermeden devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Şuhut Belediyesi Personel İftarında Yatırımlar ve Ülke Gündemi Konuşuldu

İscehisar'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak

Kütahya'da Macaristan'ın Özgürlük Savaşı'nın Yıl Dönümünde Dostluk Vurgusu

Kütahya Belediye Başkanı, Ramazan'da Vatandaşlarla Buluştu

DESKİ, Yolçatı Mahallesi'nde Su Altyapısını Modernize Ediyor

Bursa Osmangazi'de Anadolu’nun kahramanlık türküleri yankılandı

Afyonkarahisar'da Ramazan Etkinlikleri Yoğun İlgiyle Devam Ediyor

Yuvamız Bakırköy’de miniklere “Sıfır Atık” eğitimi

Denizli'de 5 bin TL'lik emekli yardımı başvuruları 19 Mart'ta sona eriyor

Kütahya'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Tunceli'de İki Ayrı Alanda Otopark Çalışmaları Başladı

Saatte 23 konutla 2 yılda 455 bin konut tamamlandı... İstanbul için kura çekimi bayram sonrası

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Keçiören'de Temizlik Seferberliği: Cadde, Sokak ve Parklar İçin Yoğun Mesai