Kiralık konutta üç büyük ilin verileri belli oldu

Kiralık konutta üç büyük ilin verileri belli oldu

Kiralık konutta üç büyük ilin verileri belli oldu

İstanbul, Ankara ve İzmir’de kiralık konut fiyatlarının son bir yıl içerisindeki değişim oranları açıklandı.

İSTANBUL (İGFA) -  Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Şubat 2022 Emlak Endeksi verilerini açıkladı.

Endeks verileri, 3 büyük ilde kiralık konutların bir yıl içerisindeki fiyat değişimini de gözler önüne serdi.

Son 1 yılda 3 büyük il içinde kiralık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il yüzde 149 oranında bir artışla İstanbul olurken, İstanbul’u yüzde 97 ile Ankara ve yüzde 78 ile İzmir izledi.

Endeks verilerine göre İstanbul’da kiralık konutların ortalama metrekare fiyatlarında son 1 yılda yüzde 250’lere varan artışlar yaşandı. İstanbul’da en çok yükseliş gösteren ilçe yüzde 251 ile Kağıthane oldu. Geçtiğimiz yıl 25 TL olan ortalama metrekare fiyatları bu yılın aynı döneminde 87 TL’ye yükseldi.

Ankara’da kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 154 ile Etimesgut oldu. Geçtiğimiz yıl 11 TL olan ortalama metrekare fiyatları bu yılın aynı döneminde 27 TL’ye yükseldi. 

Kiralık konut piyasasındaki hareketliliğini bu yıl içinde de korumaya devam eden İzmir’de ise yüzde 81 oranında bir artış ile birinciliği Konak alırken; ikinci sırada yüzde 73 ile Karabağlar, üçüncü sırada yüzde 71 ile Balçova aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Odunpazarı Belediyesi, Hizmet Binalarında Su Tüketimini Azaltmayı Hedefliyor

Muratpaşa'da Yaşlı Evlerinde Kuşaklar Arası Empati Atölyesi Düzenlendi

TURYİD: Servis ücreti kaldırılmıyor, gönüllü bahşiş sistemi geliyor

Mersin'de Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: MERCEK'te Kayıtlar Başladı

Şahinbey'de Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürün Satışına Sıkı Denetim

Samsun'a 100 Yeni Ambulans Geliyor

Yeşilyurt Belediyesi, 'Önem' Projesi Kapsamında Çocuk Şenliği Düzenledi

Gaziantep’te Galle Park’a Uluslararası Yeşil Bayrak Ödülü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tüm çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyor

Erzincan Belediyesi Temizlik Filosuna 12 Yeni Araç Katıldı

Sakarya'da 550 Anaokulu Öğrencisine Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Pendik Çocuk Kütüphanesi Aralık 2025 Etkinlik Takvimi Açıklandı

İstanbul Beylikdüzü’nde Aralık meclis toplantısı yapıldı

Maraş Çöreği Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Aldı

Kırşehir Belediyesi 3. Tiyatro Festivali Yoğun İlgiyle Sona Erdi