Kim Mihri belgeseli İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor

Kim Mihri belgeseli İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor

Kim Mihri belgeseli İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film ödülünü kazanan “Kim Mihri” İzmir’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi “Yeniden Sinematek” programıyla sanatseverleri ödüllü eserlerle buluşturmaya devam ediyor. Yönetmenliğini Berna Gençalp’in, yapımcılığını Berat İlk, Yonca Ertürk ve Berna Gençalp’in yaptığı Kim Mihri belgeseli, Yeniden Sinematek programı kapsamında 21 Mayıs Pazar günü̈ saat 19.00’da İzmir Sanat’ta, 24 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Gösteri sonrası yönetmenlerle söyleşi
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film ödülünü kazanan “Kim Mihri” gösteriminin ardından izleyiciler yönetmenle söyleşide bir araya gelecek. Ayrıca 23 Mayıs Salı saat 14.00’te yönetmen Berna Gençalp, genç̧ sinemacılarla İzmir Sinema Ofisi’nde Kırmızı Kadraj etkinliği düzenleyecek.

Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Mihri Rasim’in hayatını konu alıyor
Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Mihri Rasim’in hayatını ve uluslararası ressamlık kariyerini konu alan filmin yönetmeni Berna Gençalp, Mihri’nin izini, ressamın hayatını geçirdiği İstanbul, Roma, Paris ve New York şehirlerinde sürüyor. Osmanlı İstanbul’unda dünyaya gelen Mihri ile ilgili yapılan son araştırmalar sayesinde sanatçının hayatını gölgeleyen rivayetlerin yerini somut gerçekler alıyor.
Filmde değerli araştırmacıların ortaya çıkardıkları Türkçe, Eski Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Fransızca belgeler, özel ve kurumsal koleksiyonlardan alınan çok sayıda eser görseli, fotoğraflar ve gazete kupürleri kullanıldı. Karışık teknikle üretilen animasyon bölümlerinde ödüllü̈ oyuncu Feride Çetin, Ressam Mihri’yi canlandırıyor. Deniz Türkali ve Ece Dizdar da konuk oyuncu olarak belgeselde yer alıyor. Yapımı uzun yıllara yayılarak gerçekleştirilen belgesel TC Kültür Bakanlığı Sinema Destek Fonu, Antalya Film Forum, ABD Ankara Büyükelçiliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, The American Turkish Society Moon&Stars Project, Postbıyık, Filmarka, NicEye Group tarafından desteklendi.


Haber Kaynak : İGFA

Pamukkale'de İki Mahallede Parselasyon Planı Askıya Çıkıyor

Bolu'da Yılkı Atlarına Kış Desteği

Samsun'da Yeşilkent Kavşağı Hizmete Açıldı, Yıllık 645 Milyon Lira Tasarruf Bekleniyor

Haliliye'de Teknoloji ve Yaşam Boyu Öğrenme Kursları Yoğun İlgi Görüyor

İzmit Belediyesi İştiraki BEKAŞ Kaynakçı Personel Alacak

Ara tatilde demiryoluna ek sefer ve vagon takviyesi... 24 bin 24 kişilik ek kapasite

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kayseri'de Bölge Toplantısı Gerçekleştirdi

Yahya Kaptan, Ölümünün 106. Yılında İzmit'te Anıldı

İzmit Belediyesi, Körfez'deki Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

Çobanlar'da 10 Ocak Mülki İdareciler Günü Ziyareti

Ticaret Bakanı Bolat, Kasım 2025 Ödemeler Dengesi Verilerini Açıkladı

İstanbul Maltepe’de denetimler sürüyor

Yalova Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde 2025'te Tüketim Rekoru Kırıldı

İzmit'te Yılın İlk Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü SEKA Park'ta Gerçekleştirildi

Mardin'de Gece Boyunca Kar Mücadelesi