Kılıçdaroğlu: "Tarihi mutabakat Türkiye için önemli"

Kılıçdaroğlu:

Kılıçdaroğlu: "Tarihi mutabakat Türkiye için önemli"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 siyasi partinin mutabakat metninin Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir belgesi olarak tarihte yerini alacağını söyledi.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası topladığı güvenlik zirvesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Zirve devletin bir zirvesiyse MGK var" diyerek, "Dışişleri Bakanı Kazakistan'da olduğu için katılmamış. 1,5 saat zirve görüşülüyor, Dışişleri Bakanlığı'ndan kimse yok. Böyle bir tabloyu hiç görmedim" dedi.

6 siyasi partinin mutabakat metnine de dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu taahhüt Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir belgesi olarak tarihte yerini alacaktır" dedi.

Torba kanun uygulamalarına son vereceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Dünyada örneği olmayan bir garabet. Çiftçilerle ilgili kanun çıkacak çiftçinin haberi yok. Öğretmenle ilgili kanun çıkacak öğretmenin haberi yok. Bütçe hakkı kutsal bir haktır. Devredilemez. Onu da kaldıracağız. Vatandaşın vergisine sahip çıkacaksan vergisi onun namusudur. Doğru harcayacaksın bu parayı diyor. Adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde hakkınızı arayamazsınız. AYM, AİHM kararı uygulamıyorum diyen hakimin kulağında tutacağız kapının önüne koyacağız. O hakim, hakim değildir. Talimatla karar veren hakim mi olur? Çoklu Baro sistemi. Bir şeyi iyi yönetmek istiyorsan böl, parçala. Beraber olmak, kucaklaşmak, aynı zeminde varolan sorunları tartışmak varken neden kutuplaşıyoruz" diye konuştu.

Devlet yönetiminde liyakati getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bunun taahhütünü 6 parti veriyorsa çok kıymetlidir" dedi.

Yurt dışındaki işçilere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Seçimlerde oy kullanıyorsunuz. Sandıklar konuyor, eyvallah. Ama bulundukları yerlerde milletvekili seçilemiyorlar. Ne için? Seçme hakkınız var ama seçilme hakkınız yok. Ne için? Bu garabeti de değiştireceğiz. Yurt dışında seçim çevreleri kuracağız. Yurt dışında da milletvekilleri seçilecek. O milletvekilleri TBMM’ye gelecek, oradaki vatandaşın derdini en iyi onlar anlatacak" diye konuştu.

https://youtu.be/hew_3AvgTtQ


Haber Kaynak : İGFA

Tarlaya 100 TL ve özür notu bıraktı!

Bu Cuma vizyonda yer alacak filmler belli oldu

Güneş yanığına dikkat!

105 yeni mobil göç aracı hizmette

İstanbul açık havada sporun adresi oldu

Sarıyer Kilyos atık su tünelleri kazı çalışmaları başladı

Türk savunma sanayi gücünü sergileyecek

TÜR SAY etkinliğiyle biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı

Bursalı sanatseverler 9. Çalı Köy Filmleri Festivali’nde buluşacak  

Orta Koridor'da tarihi sefer

İnşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs 2025’te 2,84 milyar dolara yükseldi

ESA Lojistik, güvenli hizmetini tescilledi

İşverenler bu habere dikkat! Klima bakımı yasal bir zorunluluk

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda açılış 2026’da

Yaz sıcağında kedi ve köpek sağlığı için karışık besleme önerisi