Kıbrıs Gazileri Yarım Asır Sonra Anılarını Tazelemek İçin KKTC'ye Uğurlandı

Kıbrıs Gazileri Yarım Asır Sonra Anılarını Tazelemek İçin KKTC

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'nin öncülüğünde, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı gazilerinden oluşan 42 kişilik kafile, 51 yıl sonra KKTC'ye gidiyor. Ziyaret, tarihi alanların gezilmesi ve bir belgesel çekimiyle gerçekleşecek.

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nın kahraman gazilerini, yarım asır sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile buluşturmak üzere uğurladı.

Başkan Ulaş Tepe, Gülyalı Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı geleneği Altınordu'da da sürdürdü. Altınordu Belediyesi ile Kıbrıs Platformu iş birliğinde, kentte yaşayan gaziler ve şehit ailelerinden oluşan 42 kişilik kafile, Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı'ndan KKTC'ye hareket etti.

Kafileye Başkan Tepe liderlik ediyor. Başkan Ulaş Tepe'nin liderlik ettiği kafilede, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda şehit olan Muhabere Astsubay Başçavuş Bayram Gümüş'ün ailesi de yer alıyor. '5. Kıbrıs Barış Harekâtı Muharebe Alanları Programı' çerçevesinde 8-11 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek ziyarette kafile, Dr. Fazıl Küçük Anıtı, Rauf Denktaş Anıtı, Çıkarma Plajı, Müze Gemi, Gazi Tank Anıtı, Atak Tepe, Keskinsırt, Karaoğlanoğlu ve Boğaz Şehitlikleri ile Muratağa–Sandallar–Atlılar Şehitlikleri, Komuta Karargâh Müzesi, Gazimağusa ve Kapalı Maraş'ı ziyaret edecek.

Ziyaret sürecinin, gazilerin anıları ve sahadaki tanıklıklarıyla birlikte 30 dakikalık bir belgesel filmle kayıt altına alınacağı belirtildi.

Başkan Tepe, havalimanında yaptığı açıklamada, "Gazilerimizi ülkemizdeki kahramanlığın birer abidesi olarak görüyoruz. Ne yapsak şüphesiz az. Altınordu Belediyesi olarak biz de burada harekete geçelim istedik. Gülyalı Belediye Başkanlığı dönemimde de Gülyalı ilçemizdeki 6 gazimiz ile beraber Kıbrıs'a gitmiştik. Şimdi de Altınordu'muzdaki 35 gazimizle birlikte Kıbrıs'ta 4 gün sürecek kahramanlık gezisine çıkıyoruz. Hem geçmişle ilgili mazilerimizi hem de kahramanlık anılarımızı tazelemiş olacağız" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Selami Türkmen, "52 yıl sonra ana vatandan yavru vatana gidiyoruz. Ulaş başkanımızdan Allah razı olsun, tüm arkadaşlarımızı Kıbrıs'a götürüyor. Biz şu anda bunun heyecanı içerisindeyiz. Oraya vardığımız zaman hem gururlanacağız hem de duygulanacağız" diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi İrfan Yavuz ise, "1974 yılındaki savaş sırasında Kıbrıs'ta bulunduk. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Savaştığımız yerleri görüp hem hüzünleneceğiz hem de sevinçli olacağız" ifadelerinde bulundu.

Gazi Mustafa Türkyılmaz da, "Öncelikli olarak bu geziyi organize eden Sayın Ulaş Tepe'ye yürekten teşekkür ediyoruz. 51 yıl geçti aradan. Savaştığımız yerleri gezmek, oraları bir daha yad etmek bizi hüzünlendirecek" dedi.


Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kars Belediyesi, Genç Masa ile gençlerin yerel yönetime katılımını hedefliyor

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Acıpayam'da Mahalle Ziyaretleri Gerçekleştirdi

Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbayev, Nevşehir'de Belediye Başkanı Arı ile Görüştü

Nevşehir'de Zumba Dersleri İçin Kayıtlar Başladı

Kemer'de Arslanbucak Mahallesi'nde İftar Programı Düzenlendi

Nevşehir Belediyesi, Çocuklar İçin Ramazan Etkinliği Düzenleyecek

Kemer Belediyesi, Atık Yağ Getirene Yeni Yağ Hediye Ediyor

İscehisar Belediye Başkanı ve İhsaniye Belediye Başkanı, Ankara'da TBMM'de Milletvekillerini Ziyaret Etti

Turistler Kemer'de Çiçek Açan Manolyaları Tablolarına Taşıyor

Kemer'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Kemer'de kreş öğrencilerinden ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı

Denizli, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti Unvanı İçin Finalde

Şuhut'ta Bademlik Camii Bahçesinde Bakım ve Düzenleme Çalışması Yapıldı

TAYK'ta yeni başkan Ahmet Eker oldu