Kepez'de Soğuk Hava Deposunda 574 Kilo Bozuk Gıda İmha Edildi

Kepez

Kepez Belediyesi Zabıta ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir soğuk hava deposunda yaptığı denetimde, bozulmuş 574 kilo gıdaya el koyarak imha etti. İşletmeye idari yaptırım uygulandı.

Kepez Belediyesi, ilçe genelindeki gıda denetimlerini aralıksız sürdürerek vatandaş sağlığını tehdit eden unsurlara karşı sıfır tolerans politikası izliyor. Son olarak Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir soğuk hava deposunda yapılan denetimde, kullanılamaz durumda yüzlerce kilo gıda ürünü tespit edildi.

Kapsamlı Denetim ve Bozuk Ürün Tespiti

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi üzerindeki bir soğuk hava deposunda mevzuata uygun denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında, kullanım ömrünü tamamlamış ve bozulmuş olduğu belirlenen büyük miktarda gıda ürününe rastlandı. Yapılan inceleme sonucunda, 61 kilo işlenmiş hayvansal gıda ile 513 kilo bitkisel ürün olmak üzere toplam 574 kilo bozuk gıda maddesi tespit edildi.

İdari Yaptırım ve Ruhsatsızlık Tespiti

İnsan sağlığını hiçe sayarak bu ürünleri depolayan iş yeri yetkilisine, Kepez Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından derhal İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlendi. Ayrıca, depo yetkilisinin "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı"nı ibraz edememesi üzerine, ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle ayrı bir Tespit Tutanağı tutuldu.

Ürünlerin İmha Süreci

Tüm bu işlemlerin ardından, tespit edilen bozuk gıda ürünlerinin imhası için harekete geçildi. Konuyla ilgili olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü ile müştereken tutanak tanzim edilerek, toplam 574 kilo gıda maddesinin halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde imha edilmesi sağlandı.

Denetimler Kararlılıkla Devam Edecek

Kepez Belediyesi Zabıta ekipleri, insan sağlığını tehdit eden imalatçı ve depolama firmalarına yönelik denetimler sonucunda, bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş gıdaların tüketicilere ulaşmasını engelledi. Ekipler, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşma hakkını korumak adına denetimlerin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Türkiye'nin denizlerdeki enerji gücü artıyor

Denizli'de Düzenlenen Goalball Kupası'nda Braille Alfabeli Madalyalar Dağıtıldı

Denizli'de Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği İle Renklendi

Kütahya Belediyespor, DMD Hastası Metehan İçin Anlamlı Maç Öncesi Bir Araya Geldi

Başkan Erkek Zagreb’de B40 zirvesinde

Kütahya'da Mesleki Eğitim İçin Stratejik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eğitimde dijital kaynaklar tek çatı altında

Kepez Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evini Yenileyerek Yaşam Kalitesini Artırdı

Kepez'de Mahallelerde Yangın ve Afet Farkındalık Eğitimleri Düzenlendi

İstanbul Bakırköy'ün yolları yenileniyor, altyapısı güçleniyor

Kepez Belediyesi, Sağanak Yağışlara Karşı 7/24 Teyakkuzda

Kepez'de Kirişçiler Mahallesi'nin Ulaşım Ağı Genişliyor

Ahmet Çalık Buz Pateni Pisti, sömestir tatilinde çocukların gözdesi oldu

Kepez'de Zabıta Ekipleri Marketleri Denetledi: Fiyat ve Son Kullanma Tarihi Kontrolü

EAFC 26 Espor Turnuvaları TEKNOMER'de Coşkuyla Tamamlandı