Kepez'de Köy Enstitüleri Kültür Evi Kurulacak

Kepez

Kepez Belediyesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği işbirliğiyle, Gülveren Mahallesi'nde Köy Enstitüleri Kültür Evi inşa edilecek. Proje, 1940'larda başlayan eğitim mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Kepez Belediyesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Antalya Şubesi arasında, 'Köy Enstitüleri Kültür Evi' protokolü imzalandı. Mülkiyeti Kepez Belediyesi'ne ait Gülveren Mahallesi'ndeki park alanına inşa edilecek kültür evi, Cumhuriyet'in önemli eğitim kurumlarından Köy Enstitüleri'nin mirasını gelecek nesillere aktaracak.

Eğitim Tarihinden Bir Sayfa Yeniden Canlanıyor

1940 yılında kurulan ve üretim odaklı eğitim modeliyle öne çıkan Köy Enstitüleri, 1954'te kapatılmıştı. Bu özgün eğitim modelinin izleri, Kepez Belediyesi'nin girişimiyle bir kültür evi projesi olarak yeniden hayat buluyor. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile YKKED Antalya Şube Başkanı Muzaffer Koçak arasında imzalanan protokol, bu mirasın yaşatılmasını amaçlıyor.

Kültür Evi'nin Konumu ve İşlevi

Kültür Evi, Kepez Belediyesi mülkiyetindeki Gülveren Mahallesi, 3760. sokak güneyindeki park alanına inşa edilecek. Proje tamamlandığında kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere belediyeye devredilecek. Eğitim, kültür, sosyal sorumluluk projeleri ve üniversite öğrencilerine yönelik programların yürütüleceği bir merkez olarak hizmet verecek.

Başkan Kocagöz: "Değerli Bir Miras"

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, protokol sonrası yaptığı açıklamada, Köy Enstitüleri'nin değerine vurgu yaptı. Kocagöz, "İnsanımız, gençlerimiz ve ülkemizin geleceği için Köy Enstitüleri'nin çok değerli olduğuna inanıyoruz. YKKED'ye her türlü desteği sağlamayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Umarım burası faydalı çalışmaların yapılacağı bir yer olur" dedi.

Dernek Başkanı Koçak'tan Miras Vurgusu

YKKED Antalya Şube Başkanı Muzaffer Koçak ise, köy enstitülerinin toplumsal ve kültürel yaşamda derin izler bıraktığını belirtti. Koçak, Kepez Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Kültür Evi'nin bu mirası yaşatacak önemli bir mekân olacağını ifade etti.

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Diyarbakır'da Ekoloji Parkı ve Fırat Bulvarı Projeleri Sahada İncelendi

Kandilli Rasathanes, 115 yıllık meteorolojik kayıtları yapay zekâyla dijitalleştirecek

İstanbul’da yasa dışı bahise 30 şüpheli gözaltı!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Yol Yenileme Çalışmalarını Açıkladı

İstanbul Beylikdüzü'nde su krizine dikkat çekildi

DİJİTAL DENEYİM MERKEZİ’NDE 'DÜŞLER ZAMANI JAPONYA' SERGİSİ

Eskişehir'de Modern Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı

Türkiye’nin ilk tezli Yapay Zekâ Yüksek Lisans Programına yoğun ilgi

Üniversiteli Gençler, Belediye Meclisini Simülasyonla Deneyimledi

Yunusemre'de Çocuklara Yönelik Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimleri Devam Ediyor

İstanbul Maltepe'de 'tarım parkı' minikleri ağırladı

5. Uluslararası Konya Yarı Maratonu için Kayıtlar Devam Ediyor

Toroslar Kadın Hentbol Takımı'na Play-Off Öncesi Destek Gecesi

Trabzon’da judo heyecanı başlıyor

İstanbul Kağıthane'de 'engelsiz şarj' projesi