Kemer Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Kemer Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıda turizm fuarı değerlendirmeleri, dolu yağışı sonrası hasar tespiti ve kardeş şehir protokolü gibi önemli gündem maddeleri ele alındı.

Kemer Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı, Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkanın Katılımı ve Takibi

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıyı Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da takip etti.

WTM Londra Fuarı Değerlendirmesi

Toplantı öncesinde Başkan Topaloğlu, İngiltere'de katıldığı World Travel Market (WTM) Londra Uluslararası Turizm Fuarı hakkında meclise bilgi verdi. Fuarda ikili görüşmeler gerçekleştirerek Kemer tanıtımı yaptıklarını ve İngiliz misafirleri Kemer'e davet ettiklerini belirten Topaloğlu, "İngiltere'den misafir getiren tur operatörü yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde bize büyük ilgi olduğunu aktardılar. Ancak Mısır bizim rakibimiz konumunda. Jet2 tur operatörünün bu yıl Antalya'ya 361 bin, Dalaman'a 323 bin İngiliz turist getirdiğini, 2026'da ise Antalya'ya 504 bin, Dalaman'a 418 bin koltuk ayırdıklarını öğrendik. Jet2'nin sadece Kemer'e getirdiği İngiliz turist sayısı 25 bin olarak bildirildi" dedi.

Dolu Yağışı Sonrası Hasar Tespiti

Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, Kemer'de etkili olan dolu yağışı sonrası çok sayıda araç ve cam serada hasar meydana geldiğini belirterek, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Protokol İmza Yetkisi

Mecliste, altyapı telekomünikasyon işleri yapan kuruluşlarla geçiş hakkı bedellerinin tahakkuk ve tahsil işlemleri kapsamında Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül'e protokol imza yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Tanıtım Çalışmaları

Kemer'in turizm çeşitliliğini ve doğal güzelliklerini dijital platformlarda yayınlamak amacıyla tanıtım filmi ve fotoğraf çekilmesi ile tanıtım maliyetinin belediye bütçesinden karşılanması oy birliği ile onaylandı.

Kardeş Şehir İlişkisi

Kemer Belediyesi ile Moldova Cumhuriyeti - Gagavuzya Özerk Bölgesi'nde bulunan Kıpçak Belediyesi arasında sosyal, ekonomik, kültürel ve turizm alanlarını kapsayan iş birliği yapılması ve kardeş şehir ilişkisinin kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Şirket Ana Sözleşme Değişikliği

Kemer Belediyesi'nin ortağı olduğu Mavi Nar Emlak Turizm Tic. Ltd. Şti.'nin ana sözleşmesinde mesleki faaliyetlerle ilgili düzenlemeler yapılması ve Nace kod sistemindeki uyuşmazlıkların giderilmesi oy çokluğu ile onaylandı.

Turizm Komisyonu Üye Seçimi

Turizm Komisyonu üyelerinin istifaları nedeniyle yapılan seçimde Cansın Efir, Sema Özdemir, Ali Akar, Timur Zabitoğlu ve Kadriye Şimşek Şeker oy birliği ile komisyon üyeliğine seçildi.

Bir Sonraki Toplantı

Bir sonraki meclis toplantısının 3 Aralık Çarşamba günü saat 14:00'te yapılması kararlaştırıldı.


Antalya,Kemer Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Demre'de 'Haydi Karına Koş' Oyunu Yoğun İlgiyle Sahnelendi

Beyaz perdede haftanın yeni filmleri

Demre'de Altyapı, Ulaşım ve Eğitim Kurumlarına Yönelik Çalışmalar Tamamlandı

Güzelyurt'ta Sıcak Asfalt ve Yol Çizgi Çalışmaları Tamamlandı

Güzelyurt Çarşı Merkezinde Sıcak Asfalt Serimi Devam Ediyor

İstanbul Maltepe’de Başkan Köymen esnafla bir araya geldi

Akropal Sokak ve Çevresinde Doğal Taş Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor

Düngürü Mevkii'ne Güneş Enerjili İki Yeni Sondaj Kuyusu Kuruldu

Güzelyurt'taki Tarihi Irmakta Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Gazikent'te Kapsamlı Sahada Ziyaret Gerçekleştirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 9 Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

Şanlıurfa'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Verildi

Beylikdüzü'nde Ramazan için yoğun mesai sürüyor

Bursa, Fethin 700. Yılında Heritage İstanbul Fuarı'nda Tanıtılacak

Aksaray İl Başkanı ve Milletvekili Güzelyurt Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti