'Kazanım Kavrama Testleri' 350 milyon kez indirildi

'Kazanım Kavrama Testleri' 350 milyon kez indirildi

Millî Eğitim Bakanlığının öğrencilere sunduğu destekler kapsamında yer alan "kazanım kavrama testleri" yayımlandığı tarihten bugüne kadar 350 milyon kez indirildi.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı; kapsamı genişletilen ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları, Ekim ayından itibaren her ay tüm sınıf seviyelerine ve özel öğrencilere yönelik paylaştığı yardımcı kaynaklar ve kazanım kavrama testleri ile öğrencilere destek sunmaya devam ediyor.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 5. sınıftan 12. sınıfa kadar olan eğitim seviyelerine yönelik hazırlanan kazanım kavrama testleri çok büyük ilgi görüyor.

Öğrencilerin derste öğrendiklerini pekiştirmeleri için hazırlanan ve sürekli güncellenen kazanım kavrama testleri, bugüne kadar 350 milyon kez indirildi. Mezun öğrencilere yönelik soruların da yer aldığı kazanım kavrama testlerine odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

KAZANIM KAVRAMA TESTLERİ BASILI HÂLDE ÖĞRENCİLERE GÖNDERİLECEK

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kazanım kavrama testlerine gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Tüm öğrencilerimizi desteklemek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdüklerini belirten Bakan Özer, "Öğrencilerimizin derste öğrendiği konuları pekiştirmeleri için hazırladığımız kazanım kavrama testleri öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından büyük beğeni topluyor. Testlerin indirme sayısı, 350 milyona ulaştı. Saha ziyaretlerimizde gelen talepleri değerlendirdik ve kazanım kavrama testlerini de basılı olarak öğrencilerimize ulaştırma kararı aldık. Yeni eğitim öğretim yılı başında ders kitapları ile birlikte yardımcı kaynakların da basılı olarak tüm öğrencilerimizin sırasında yerini alacağını duyurmuştuk. Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği kazanım kavrama testleri de kitap hâline getirilerek eylül ayında öğrencilerimize gönderilecek" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da 'Resimlerden Resim Beğen'diler

Ümit Özdağ'ın iddianamesi tutukluluğunun 78. gününde hazırlandı

Darüşşafaka sınavı bu yıl 25 Mayıs'ta yapılacak

Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi'ne Silivri'den mesaj

Ege Bölgesi yatırımcıların yeni gözdesi... Arsa fiyatları yükselişte

Müze ve ören yerlerinde 9 günde 1 milyonu aştık! Efes ve Göbeklitepe zirvede!

Sosyal Etki Zirvesi 2025'e geri sayım başladı

İklim Kanunu teklifine vekillerden eleştiri!

İstanbul Şişli’deki çift cinayette 'gereği yapıldı'! Şüpheliler yakalandı

İlk çeyrekte 45 milyon 'hava'dan seyahat etti!

Mudanya Belediye Başkanı'ndan Mahir Polat'a alkışlı destek

Başkan Ovalıoğlu kadın ve gençlik zirvesinde konuştu

İETT'den iki yeni garaj yatırımı

Mudanya'da gençlerden tutuklu öğrencilere 'balonlu' destek

Soğuk ve yağışlı hava hakim olacak