Kayseri'de Yeşil Alan ve Ağaçlandırmaya 155 Milyon TL Yatırım

Kayseri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, son 6 yılda yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarına 155 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaparak hedeflerin üzerinde performans gösterdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 yıllık süreçte kentin yeşil dokusuna 155 milyon 133 bin 91 TL yatırım yaptı.

Düzenli ve planlı kentleşmenin yanı sıra yeşil dokuyu artırmaya özen gösteren belediye, Türkiye'deki 'Yeşil Vatan Seferberliği'ne Kayseri özelinde katkı sağlıyor.

Yeşil Alan ve Ağaçlandırmada Kayda Değer Artış

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın çalışmaları sonucunda, kentteki yeşil alan ve ağaçlandırma miktarlarında önemli artış kaydedildi. 2019 yılında 5 milyon 567 bin 439 metrekare olan yeşil alan miktarı, 7 milyon 215 bin 86 metrekareye yükseldi. Ağaçlandırma alanı ise 3 milyon 850 bin 864 metrekareden 4 milyon 199 bin 5 metrekareye ulaştı. Kişi başına düşen ağaçlandırma alanı 16,59 metrekareden 18,43 metrekareye çıktı. Bu süreçte 19 bin 643 yapraklı, 20 bin 820 ibreli ve 712 bin 337 tüplü fidan olmak üzere toplam 752 bin 800 fidan dikildi.

Hedeflerin Üzerinde Performans

Büyükşehir Belediyesi'nin 2025 yılı sonu için belirlediği 7 milyon 200 bin metrekare yeşil alan hedefi aşılarak 7 milyon 215 bin 86 metrekareye ulaşıldı. 4 milyon 400 bin metrekare olan ağaçlandırma alanı hedefinin yüzde 95'i gerçekleştirilerek 4 milyon 199 bin 5 metrekare ağaçlandırma alanı oluşturuldu. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı hedefinin yüzde 99'u tamamlanarak 18,50 metrekareye ulaşıldı.

Ağaçlandırmaya 100 Milyon TL Yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma faaliyetleri için 63 milyon 657 bin 500 TL yapraklı ve ibreli ağaç, 37 milyon 500 bin TL tüplü fidan olmak üzere toplam 101 milyon 157 bin 500 TL harcama yaptı. Yeşil alan faaliyetlerinin toplam maliyeti ise 155 milyon 133 bin 91 TL olarak gerçekleşti.


Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Bozüyük Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı Yayınladı

İpekyolu Belediyesi Halkla Dayanışma Yemeğinde Buluştu

14 İlde Siber Dolandırıcılık Operasyonu: 90 Şüpheliden 39'u Tutuklandı

AFAD'ın 6. İyilik Gemisi Mersin'den Sudan'a Yola Çıktı

Kar tatili haberleri gelmeye başladı

Odunpazarı'nda Halk Merkezlerine Yoğun İlgi: 1 Yılda 8 Bin 838 Kursiyer

Erenköy Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm İnşaatı Başladı

THY’den İstanbul uçuşlarına hava muhalefeti ayarı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, TÜGVA'da Gençlerle Buluştu

Kayseri'de Unutulan Ziynet Eşyaları, Çocuk Kanser Hastaları İçin Bağışa Dönüştü

‘Fijital Kapılar’ Sergisi Galeri Cennet’te Açıldı

Mersin'de Geri Dönüşüm Atölyesi ile Malzemelere İkinci Hayat

Galatasaray: Süper Kupa kaybı üzgünlüğümüzü derinleştirdi

Aksaray'da 2025 Yılında 816 Yeni İşyeri Ruhsatlandırıldı

MESKİ, 2025 Yılında Mersin'in Altyapı ve Hizmet Kalitesini Artırdı