Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Zirvesi Düzenlenecek

Kayseri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 14 Ekim 2025'te düzenlenecek zirve, kentsel dönüşümün farklı boyutlarını ele alacak ve Türkiye'ye model olacak uygulamaları tartışmaya açacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) iş birliğiyle ve Fırat Plastik'in sponsorluğunda "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" düzenlenecek. Zirve, 14 Ekim 2025 Salı günü Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kapsamlı Kentsel Dönüşüm Hedefleri
Zirve, kentsel dönüşümün farklı boyutlarını ele alarak yerel yönetimlerin dönüşüm süreçlerindeki rolünü güçlendirmeyi, şehirlerin dirençliliğini artırmayı ve Kayseri özelinde uygulanabilir dönüşüm modelleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Çok Boyutlu Tartışma Platformu
Zirvede, Kayseri ve bölge illerinde zemin ve depremselliğin kentsel dönüşümle ilişkisi, yerel yönetimlerin kent dönüşümündeki rolü, bina tamamlama sigortasının önemi ile teknolojinin gayrimenkul ve dönüşüm süreçlerindeki kullanımı gibi çok boyutlu konular uzmanlar ve yöneticiler tarafından masaya yatırılacak.

Geniş Katılımlı Buluşma
Programda, İstanbul, Ordu, Erzurum, Samsun, Konya gibi birçok ilden yerel yönetim temsilcilerinin yanı sıra ilçe belediye başkanları da yer alacak. Katılımcılar, hem mevcut dönüşüm pratiklerini değerlendirme hem de şehirlerin geleceğini şekillendirecek yeni yaklaşımları tartışma fırsatı bulacak.

Kayseri Projelerinin Paylaşımı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek zirvede, Kayseri'de yürütülen kentsel dönüşüm projeleri, planlama süreçleri ve sektörel yaklaşımlar detaylı şekilde kamuoyu ile paylaşılacak.

Model Önerileri Sunulacak
Zirvenin sonunda, Kayseri'nin ihtiyaçlarına özel geliştirilmiş kentsel dönüşüm uygulama modeli önerileri paylaşılacak.

Öğrenme Platformu İşlevi
Kayseri merkezli başarılı dönüşüm projelerinin sunulacağı program, aynı zamanda şehirlerin birbirinden öğrenmesini teşvik eden bir platform işlevi görecek.


Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor

İzmit Belediyesi Denetim Komisyonu Üyeleri Belirlendi

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor

Ünye Belediye Başkanı Tavlı, Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve çığ tehlikesine dikkat!