Kayseri Model Fabrika Türkiye'ye örnek oluyor

Kayseri Model Fabrika Türkiye

Kayseri Model Fabrika Türkiye'ye örnek oluyor

2020 yılı ocak ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ortaklığında kurulan Kayseri Model Fabrika (KMF) başarıları ile tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kısa sürede başarıları ile dikkat çeken Kayseri Model Fabrika,  Samsun Model Fabrika ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Dijital Dönüşüm Merkezi Model Fabrika'nın kurulumunu üstlendi.

Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci yaptığı açıklamada, “Kayseri Model Fabrikamız Türkiye’nin en başarılı model fabrikalarından birisi. Sadece kendi üyelerimiz değil Aksaray, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Çorum, Kırıkkale, Sivas, Samsun, İstanbul, Trabzon gibi ilerdeki firmalara da hizmet veriyoruz. Tüm bunların yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinesinde Samsun Model Fabrika ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Dijital Dönüşüm Merkezi Model Fabrika'nın kurulumunu yapmak üzere sözleşme imzaladık. Bu da bizim için ayrı bir gurur vesilesi.” dedi.

Hizmet verdikleri firmalarda dikkat çekici üretim artışları yaşandığını vurgulayan Büyüksimitci, “Kurulduğu günden 2024 yılı Şubat ayına kadarki dönemde 110. Öğren Dönüş Projesine ulaşan KMF, 2023 sonu itibari ile bunlardan 90’ını tamamlamış durumda. Söz konusu projelerde seçili ürün gurubunda günlük üretim artışlarında yüzde 30 ile yüzde 240 arasında iyileşmeler sağlandığını gördük. Projeden memnun kalıp bizimle 2. kez, 3. kez sözleşme imzalayan kurumlarımız var. İnşallah yakın zamanda üyelerimize dijital dönüşüm konusunda da her türlü desteği vermeye başlayacağız.” diye konuştu.

Rekabette avantaj sağlamak adına firmaların verimlilik problemlerini çözmeleri gerektiğine vurgu yapan Başkan Büyüksimitci, “Yapmamız gereken, odaklanmamız gereken çok iş var. İhracatta bizi zorlayacak sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusu var. En önemlisi de firmalarımızda ciddi verimlilik problemi var. Daha verimli çalışabilmek için yol ve yöntemler geliştirmeliyiz, sistem kurmalıyız. Bunun için de K


Haber Kaynak : İGFA

Sektörün ilk yeşil etiketli kablo ürünü 'E Path' tanıtıldı

Bakan Bolat: Ekonomide sürekli büyüyoruz

Navlun endeksindeki düşüş sürecek mi? Arz-talep dengeleri yeniden şekilleniyor

En az 50 kilogram tekno atık toplayan çalışanlarını ödüllendirdi

İçtur, Antalya’nın vergi rekortmenleri arasında yer aldı

Hindi eti üretimi 8 ayda yüzde 17,1 arttı

Rektör Yusuf Leblebici: “Birlikte yaratmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz”

Ağustos'ta süt ve süt ürünlerimi arttı

Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirketi izaha davet ettik

Ticaret ve perakende satış hacmi artışta

Yurt dışında tatile rağbet artıyor

Enerji sektörünün “dinamik” girişimcileri ödüllendirildi

Bakan Bolat'tan 'Ödemeler Dengesi' değerlendirmesi

Toplam ciromuz arttı

Türk şirketleri Üsküp'e yöneliyor