Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Mesaj Yayımladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Mesaj Yayımladı

Başkan Büyükkılıç, depremin milletçe birbirine kenetlenilen bir tarih olduğunu belirterek, Kayseri'nin dayanışma ve kardeşliğin simgesi olmaya devam edeceğini ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Büyükkılıç, yaşanan büyük acının zaman geçse de unutulmadığını belirterek, "6 Şubat, yüreğimizde derin izler bırakan, ancak aynı zamanda millet olarak birbirimize daha da kenetlendiğimiz bir tarihtir" ifadelerini kullandı.

Dayanışma Ruhu Tüm Dünyaya Gösterildi

Başkan Büyükkılıç, depremlerin yalnızca şehirleri değil, milyonlarca insanın hayatını derinden etkilediğini vurguladı. "O gün, ülkemizin dört bir yanında yükselen dayanışma ruhu, aziz milletimizin ne kadar güçlü ve merhametli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Acılarımız ortak, sorumluluğumuz birdir" dedi.

“Dayanışma Kalıcı Bir Sorumluluktur”

Deprem bölgeleriyle gönül bağlarının ilk günden itibaren hiç kopmadığını belirten Büyükkılıç, Kayseri’nin imkânlarını ve gönlünü her daim depremzedelerle paylaştığını ifade etti. "Bizler, zor zamanlarda omuz omuza durmayı bilen bir milletiz. Depremin ardından yalnızca yaraları sarmak için değil, hayatı yeniden yeşertmek için de el birliğiyle çalıştık. Bugün de aynı kararlılıkla, aynı hassasiyetle depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, dayanışma sadece bir anlık değil, kalıcı bir sorumluluktur" şeklinde konuştu.

“Kayseri Dayanışmanın ve Kardeşliğin Simgesidir”

Başkan Büyükkılıç, mesajının sonunda birlik ve kardeşlik vurgusunu yineledi. "Yaşadıklarımız asrın felaketiydi. 120 bin kilometre karelik alanda 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 6 bin 929 köy ve mahallemiz ağır yıkıma uğradı. 53 bini aşkın canımızı yitirdik, 107 binden fazla vatandaşımız yaralandı. Bu büyük imtihanda kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan tüm kardeşlerimize sabır ve metanet diliyorum" dedi.

Büyükkılıç, "Rabbim, milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaraların sarılması ve hayatın yeniden inşa edilmesi sürecinde dayanışma ve kardeşlik ruhuyla her zaman yanlarında olduğumuzu vurguluyoruz. Kayseri, dün olduğu gibi bugün ve yarın da dayanışmanın, merhametin ve kardeşliğin güçlü bir sembolü olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kayseri’den Afetlere Karşı Güçlü Hazırlık ve Dirençli Şehir Adımları

2025'te Yoğun Hazırlık Çalışmaları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı boyunca afetlere karşı hazırlık ve dirençlilik çalışmalarını şehir genelinde yoğun şekilde sürdürdü. Eğitimlerden seminerlere, teknik analizlerden saha uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede yürütülen çalışmalarla Kayseri’nin afetlere karşı daha güvenli bir şehir olması hedeflendi.

Bu kapsamda çocuklardan gençlere, kamu personelinden özel sektör çalışanlarına kadar toplumun her kesimine yönelik afet farkındalığı eğitimleri düzenlendi. Psikolojik sağlamlık, yangın güvenliği, ilk yardım ve arama kurtarma başlıklarında bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen seminer ve toplantılarla afet bilincinin canlı tutulması amaçlandı.

Bilimsel ve Teknik Çalışmalarla Güçlü Altyapı

Bilimsel Analizler ve Kapasite Güçlendirme

Belediye, afet risklerini azaltmaya yönelik bilimsel ve teknik çalışmalara da önem verdi. Erciyes Fay Hattı ve Erciyes Volkanı üzerinde başlatılan paleosismoloji ve volkanizma çalışmaları, ulusal ve uluslararası kurumlarla iş birliği içerisinde yürütülürken, merkez ilçelerde gerçekleştirilen mikrobölgeleme çalışmalarıyla zemin yapıları detaylı şekilde analiz edildi.

Ayrıca teknik personele yönelik hasar tespit ve saha uygulama eğitimleriyle kurumsal kapasite güçlendirilirken, engelli bireylerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla özel eğitim modülleri geliştirildi. Bu çalışmalar, Kayseri’de kapsayıcı ve bütüncül bir afet yönetimi anlayışının hayata geçirilmesine katkı sağladı.


Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Yalova'da Parke Yol ve Kaldırım Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Yalova'da Yol ve Kaldırım Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Mersin Roman Ödülü'nün Kazananı Aydoğan Coşkun Oldu

Moriwaki’den Bursa’ya uyarı: Güney kol risk taşıyor!

Pendik Belediyesi Riskli Yapı Tespit Raporu Hizmeti İçin İhale Açtı

Pendik Belediyesi, Yenişehir Antrenman Sahası İçin İhale Açtı

Kayseri'de Organik Tarım Eğitimi Tamamlandı, Başarılı Üreticilere Bahçe Hakkı Tanındı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Mesaj Yayımladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer ve Demans Hastalarına Takip Cihazı Desteği Başlatıyor

TÜYAK Yangın Mühendisliği Dergisi'nin 31. sayısı yayında

Dr. Murat Aksu'ya uluslararası görev

İstanbul'da kaçakçılıkla mücadelede rekor artı... Önlenen vergi kaybı yüzde 33 yükseldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 16 İlçe ile İstişare Ederek 2026 Yatırım Planını Şekillendiriyor

KÜLTÜR-SANAT VE EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Öğrencilerinden Piyano Dinletisi