Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti Adaylığı İçin Resmi Başvuruda Bulundu

Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti Adaylığı İçin Resmi Başvuruda Bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, şehrin TÜRKSOY tarafından yürütülen '2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti' ünvanına aday olması için hazırlanan önergeyi oy birliğiyle kabul etti. Başkan Memduh Büyükkılıç, sürecin şehrin tanıtımı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2025 Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda, kentin geleceğine yönelik önemli bir adımı duyurdu. Büyükkılıç, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) kapsamında Kayseri'nin "2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ünvanına aday olması için resmi başvurunun yapıldığını açıkladı.

TÜRKSOY ve Kayseri'nin Güçlü Konumu

TÜRKSOY'un 1993 yılında kurulduğunu hatırlatan Büyükkılıç, teşkilatın Türk kültürünü koruma ve tanıtma amacıyla çalıştığını ifade etti. Kayseri'nin bu süreçte güçlü bir aday olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, kültür başkentliği unvanının şehrin tanıtımına, kültürel diplomasiye, sanat etkinliklerine ve turizmine önemli katkılar sunacağına dikkat çekti.

“Kayseri’mizin Bunu Hak Ettiğine İnanıyoruz”

Meclis'te konuşan Başkan Büyükkılıç, projenin önemine değinerek, "Şehrimizi ilgilendiren önemli bir proje. Kayseri'mizin bunu hak ettiğine ve gerekli çalışmaları el birliğiyle yapmanın doğru olacağına inanıyoruz" dedi.

Sürecin Koordineli Yönetimi

Büyükkılıç, sürecin etkin takibi ve yönetimi için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nın veya yetkilendireceği kişinin adaylık işlemlerini yürütmekle görevlendirilmesini, gerekli kurumsal desteğin sağlanmasını ve meclis üyelerinin tam desteğini içeren bir önerge sundu.

Meclis, Oy Birliği ile Kabul Etti

Büyükkılıç, ertesi gün saat 14.00'te siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini açıkladı. "Şehrimiz, el ele vererek 2027 başkentliğini hak edecektir" ifadelerini kullandı.

Oybirliğiyle Alınan Karar

Başkan Büyükkılıç'ın yanı sıra Özgür Özer, Orhan Say, Ramazan Aylanç, Davut Umsu ve Osman Koç tarafından sunulan önerge, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, aldığı bu kararla kültürel zenginliklerini uluslararası platformda daha güçlü bir şekilde tanıtmaya hazırlanırken, proje şehirde heyecanla karşılandı.


Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylere tıbbi malzeme desteği sağlıyor

Halfeti-Bozova Grup Yolunda Asfalt Serim Çalışmaları Tamamlanma Aşamasında

Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'den Ramazan Mesajı

Şanlıurfa'da Gençlerle İftar Buluşması: Gülpınar, Genç Enerjiyi Şehrin Gücü Olarak Görüyor

Bursa'da Mevlana'nın İzinde Tasavvuf Müziği Dinletisi Gerçekleştirildi

FLYADEAL Bursa'dan 'uçuş'a hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'ın Manevi İklimini Balkanlar'da Yaşattı

Kars Belediyesi, Genç Masa ile gençlerin yerel yönetime katılımını hedefliyor

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Acıpayam'da Mahalle Ziyaretleri Gerçekleştirdi

Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbayev, Nevşehir'de Belediye Başkanı Arı ile Görüştü

Nevşehir'de Zumba Dersleri İçin Kayıtlar Başladı

Kemer'de Arslanbucak Mahallesi'nde İftar Programı Düzenlendi

Nevşehir Belediyesi, Çocuklar İçin Ramazan Etkinliği Düzenleyecek

Kemer Belediyesi, Atık Yağ Getirene Yeni Yağ Hediye Ediyor