Kayapınar'da 17 kilometrelik 8 caddeye asfalt çalışması başladı

Kayapınar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde 16 bin 900 metrelik 8 caddeyi yeniliyor. Çalışmalar kapsamında toplam 73 bin ton sıcak asfalt serimi planlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde 16 bin 900 metrelik 8 caddeyi yenilemek üzere çalışmalara başladı.

Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, kent merkezinde yürüttüğü yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Kayapınar Caddesi'nde asfalt söküm işlemini tamamlayan ekipler, 2,5 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki yola sıcak asfalt sermeye başladı. Ekipler, caddeye 12 bin ton sıcak asfalt serecek.

Sekiz Caddeye Asfalt Serimi

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Kayapınar ilçesinde 30 metre genişliğindeki yedi caddeye daha asfalt serim çalışması yapacak. Nazım Hikmet Caddesi'ne 13 bin ton, Musa Anter Caddesi'ne 6 bin ton, Abdulkadir Aksu Caddesi'ne 20 bin ton, Jiyan Caddesi'ne 3 bin 400 ton, Baba Tahir Caddesi'ne 4 bin ton, Bedri Ayseli Caddesi'ne 9 bin 400 ton ve Mesut Yılmaz Caddesi'ne 5 bin 100 ton asfalt sermeyi planlıyor.

Fırat Bulvarı'nda Kapsamlı Yenileme

Fırat Bulvarı'nın Çevre Yolu ile Stadyum arasında kalan yaklaşık 1,2 kilometrelik kısmında, zemin zayıflığına bağlı oturmalar, ondülasyonlar ve yüzey deformasyonları tespit edildi. Mevcut asfalt tabakasında bozulmalar ve tahribatlar oluştuğu belirlenen güzergahta kapsamlı bir düzenleme çalışması başlatıldı.

Altyapı ve Çevre Düzenlemesi

Fırat Bulvarı'nda yapılacak çalışmalar kapsamında 17 bin 500 ton sıcak asfalt serimi, yaklaşık 12 bin metrekare kaldırım imalatı, 65 dekoratif aydınlatma direği montajı ve 190 adet ağaç dikimi planlanıyor. Çalışmalarla birlikte bulvarın trafik güvenliği ve konforunun artırılması hedefleniyor.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İzocam 2025’i yüzde 55’lik ciro artışıyla kapattı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası