Kartal Belediyesi Kreşlerinde Hayvan Sevgisi Etkinlikleri Düzenlendi

Kartal Belediyesi Kreşlerinde Hayvan Sevgisi Etkinlikleri Düzenlendi

Kartal Belediyesi'ne bağlı kreşlerde hayvan sevgisi ve doğa koruma bilinci oluşturmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Öğrenciler evcil hayvan fotoğraflarını incelerken, Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars da etkinliklere katıl

Kartal Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve hayvanları koruma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kreşlerde etkinlikler düzenledi. 'Hayvan sevgisi küçük yaşta başlar' anlayışıyla gerçekleştirilen programda, kreş öğrencileri hem eğlendi hem de doğayı ve tüm canlıları korumanın önemini öğrendi.

Kartal Belediyesi'ne bağlı kreşlerde eğitim gören öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde hayvan sevgisi ve doğa korumanın önemini keşfetti. Etkinlikler kapsamında öğrenciler, evcil hayvanlarla çektirdikleri fotoğrafları panolarda inceledi. Fotoğraflar kreşlerde oluşturulan panolarda sergilenerek hem öğrencilere hem de velilere görsel farkındalık sağlandı. Öğretmenler, miniklere hayvanların doğadaki rolünü, korunmalarının önemini ve hayvan sevgisinin değerlerini anlattı. Eğitici sohbetler, oyunlar ve görsel etkinliklerle desteklenen program sayesinde çocuklar, canlılara karşı duyarlı olmayı erken yaşta öğrenme fırsatı buldu.

Doğaya ve Tüm Canlılara Duyarlı Nesil Hedefi

Etkinlikler kapsamında Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, kreşleri ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklarla sohbet eden ve etkinliklere katılan Kars, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Çocukların ilgisiyle karşılanan Kars, "Hayvan sevgisini çocuk yaşta aşılamak, gelecekte daha duyarlı bir toplum inşa etmenin en önemli adımlarından biridir. Bugün burada miniklerimizin gözlerindeki heyecanı görmek bizi çok mutlu etti" dedi.

Kartal Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlikle yalnızca öğrencilerin hayvan sevgisiyle buluşmasını değil, aynı zamanda velilerin ve toplumun bu konuda farkındalık kazanmasını da hedeflediklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Kars, "Çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisi kazandırmak, ilerleyen yıllarda doğayı, çevreyi ve tüm canlıları korumaya yönelik bilinçli bireyler yetiştirmeye katkı sağlıyor. Bu tür etkinliklerin önümüzdeki süreçte de devam edecek. Türkiye'nin en fazla kreşine sahip ilçe belediyesi olarak, miniklerimizi geleceğe en güçlü şekilde hazırlamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Etkinlik sonunda Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, tüm öğrencilere bu anlamlı günde hatıra olması için sertifikalarını verdi.


İstanbul,Kartal Belediyesi

İstanbul,Kartal Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Her gün 686 bin kişinin tercihi 'hava'!

Geleceğin Yapay Zekâ Liderleri Zirvesi Keçiören'de Düzenlendi

Pamukkale Belediyesi 2025-2026 Kış Dönemi Kültür Sanat Kursları Kayıtları Başladı

Alanya Belediyesi Olumsuz Hava Koşullarına Karşı Hazırlıklı

Türkiye’de 'yaşlı dostu' şehirler ve evler zorunluluk

İlyas Salman, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret etti

İlyas Salman, Çiçek Abbas'ın minibüsüyle Kepez'de duygusal buluşma yaşadı

Cumhuriyet Ayında Atatürk Filmleri Mustafakemalpaşa’da Gösterimde

Kepez'de Huzurevi Ziyareti: Kaymakam ve Belediye Başkanı Yaşlılarla Buluştu

Kepez'de Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivali Başlıyor

Mamak Belediye Başkanı Şahin, Gazze'deki İnsani Krizi Mecliste Gündeme Getirdi

Mamak Belediyesi Voleybol Takımları Yeni Sezon Hazırlıklarını Sürdürüyor

Alanya Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti, 2026 Bütçesi Onaylandı

4. Alanya Tropikal Meyve Festivali 10-12 Ekim'de Gerçekleşecek

İstanbul'un Kurtuluşu 102. Yılında Coşkuyla Kutlandı