Karatay'ın 5. Güneş Enerjisi Santrali İsmil'de Devreye Alındı

Karatay

Karatay Belediyesi'nin İsmil Mahallesi'nde kurduğu 6 MW gücündeki GES, belediyenin enerji ihtiyacının 1,5 katını karşılayacak kapasiteyle üretime başladı.

Karatay Belediyesi, yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarına bir yenisini ekledi. İsmil Mahallesi'nde inşa edilen Güneş Enerjisi Santrali (GES), yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından resmen enerji üretimine başladı. Bu tesis, ilçedeki beşinci güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor.

13 Binden Fazla Panel ile Enerji Üretimi

İsmil Mahallesi'nde 105 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan santral, 6 MW kurulu güce sahip. Tesis, 13 bini aşkın güneş paneli ile faaliyet gösteriyor. Santralin, Karatay Belediyesi'nin enerji ihtiyacının 1,5 katını karşılayacak kapasitede olduğu belirtildi.

Ekonomiye ve Çevreye Katkı Hedefleniyor

Projenin devreye alınmasıyla birlikte milyonlarca liralık ekonomik değer oluşturulması planlanıyor. Karatay Belediyesi, bu santral sayesinde önemli mali tasarruflar sağlamayı hedefliyor. Fazla üretilen enerjinin şehir ekonomisine katkı sunması ve karbon salınımını azaltarak çevre dostu bir örnek teşkil etmesi bekleniyor.

"Kendi Kendine Yeten Bir Yapıya Doğru"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İsmil GES'in hayırlı olmasını diledi. Kılca, belediyenin enerji alanında kendi kendine yeten bir yapıya kavuşma yolunda ilerlediğini ifade etti. Başkan Kılca, "Sürdürülebilir projelerle ilçemizin bugünü kadar geleceğini de planlıyoruz. Yenilenebilir enerji yatırımlarımızı, çevreye duyarlı şehircilik anlayışımızın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz" dedi.

En Büyük Yatırım ve Gelecek Hedefleri

Hasan Kılca, İsmil'deki santralin bu alandaki en büyük yatırımları olduğunu vurguladı. Kılca, "Yeni santralimiz ile tükettiğimiz enerji ihtiyacımızın 1,5 katını güneş enerjisinden karşılayacak bir kapasiteye ulaşmış olacağız" şeklinde konuştu. Güneş enerjisinin yenilenebilir, ekonomik ve çevre dostu bir kaynak olduğunun altını çizen Kılca, bu yatırımlarla uzun vadeli bütçe katkısı sağlamayı ve Karatay'ı temiz enerjide örnek bir ilçe haline getirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.


Konya,Karatay Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Yunusemre Belediyesi Sevgililer Günü'nde Türk Sanat Müziği Konseri Düzenleyecek

Ardahan'da Kar ve Buz Temizleme Çalışmaları Kesintisiz Sürüyor

Çanakkale Belediye Başkanı Erkek, Portekiz ve İspanya'da Teknik İnceleme Gezisine Katılacak

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü Sporcularından Milli Takım Adaylığı İçin Önemli Başarılar

Anıl Şallıel, Eskişehir'de Caz ve Oda Müziği Günleri'nde Sahne Aldı

Sosyal İnovasyon Ajansı, Afet Haberciliği Projesini Ankara'daki Panelde Sundu

Konya'da Sürdürülebilir Ulaşımda Nezaket ve Görgü Kuralları Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye–Afrika ticareti 40 milyar dolara ulaştı

Bakan Bolat: İhracat iklimi güçleniyor

Üsküdar Devlet'teki rüşvete 2 tutuklama!

İstanbul’da 11 lüks araç ele geçirildi

Meslek Liseliler stüdyoda haber sunarak becelerini geliştiriyor

Afyonkarahisar Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı, En Düşük Maaş 40 Bin TL Oldu

İscehisar Belediye Başkanı Kılınçarslan, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Üreten Kadınların E-Ticaret Yolculuğu Projesi'nde Mentörlük Süreci Başladı